Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Så er det igen højsæson for at smide bøffer og pølser på grillen. De smager dejligt og hører sommeren til. Men ofte tilbereder vi kødet forkert, ikke mindst på grillen, hvilket kan danne mange, farlige stoffer.

Her får du nogle gode råd til at grille med fornuft.  

1. Vælg, i hvert fald nogle gange, fisk og fjerkræ frem for pølser og røde bøffer. Magert kød drypper mindre fedt på kullene og er samtidig sundere.

2. Gennemsteg hakket kød og fjerkræ, da bakterierne kan sidde inde i kødet. På et helt stykke steg eller en bøf sidder bakterierne kun på overfladen, så det behøver ikke være gennemstegt.

3. Pølser hører selvfølgelig til på en grillaften, men helst som tilbehør til grøntsager, bælgfrugter og fuldkornsbrød – ikke omvendt.

Byd dine gæster på en kold drik i varmen - se det store udvalg af sunde drikke

4. Vask hænder!

5. Råt kød må ikke komme i kontakt med det færdigstegte kød.

6. Krydderurter som hvidløg, ingefær, rosmarin og chili modvirker dannelsen af skadelige stoffer. Så benyt lejligheden til at eksperimentere med spændende krydderurter.

7. Læg alufolie under kødet, så fedt, olie, barbecuedressing og marinade ikke drypper ned på de glødende kul og danner farlige tjærestoffer. 

8.  Lav en marinade med krydderurter og eventuelt øl eller vin. Krydderurter er gode til at modvirke dannelsen af skadelige stoffer.

Prøv også: Grillet svinekød med grøntsager

9. Ved at forkoge kødet i mikroovnen kan grilltiden afkortes.

10. Grill mindre stykker kød ad gangen. Det går hurtigere og kan ske ved lavere temperaturer, så kødet ikke branker.

11. Bliver kødet alligevel sort eller forkullet, så skær de sorte skorper fra.

12. Grill over åbent bål er en dårlig ide, for det resulterer i sorte pølser og brændte snobrød med en masse farlige tjærestoffer.

Skal der laves dessert så prøv med hjemmelavet is - se vores store udvalg her

Velbekomme!

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+