Stinne Bergholdts helbred havde længe skrantet. Det var i efteråret 2003, og hun havde ondt ved ribbenene, blev nemt forpustet og døjede med lungebetændelse. Stinne havde travlt med at læse til eksamen som læge på universitetet i Odense.

LÆS OGSÅ: Thea redder sin mors liv

Det viste sig, at Stinnes smerter skyldtes en dødelig form for knoglekræft. Intetanende stod den unge kvinde dengang på tærsklen til et sygdomsforløb, der i dag har gjort hende til en medicinsk verdenssensation. Ikke på grund af kræften, som lægerne fik bugt med. Opmærksomheden skyldes de tre små børn, der denne vinterdag holder Stinne og ægtemanden Flemming travlt beskæftiget i villaen i Odense.

Livstruende knoglekræfttumor

Hun fik sin eksamen og kom i turnus som læge på Svendborg Sygehus. Da hun en dag ikke orkede at klare nogle få trappetrin, tog kollegaer et røntgenbillede. Resultatet var chokerende. Den ene lunge var fyldt med blod. Det viste sig, at Stinne havde en 20 x 15 centimeter stor, livstruende knoglekræfttumor på ribbenene. Det var i marts 2004. Stinne skulle hurtigst muligt i behandling på Kommunehospitalet i Århus. Kemokuren ville blandt andet ødelægge Stinnes æggestokke og derved fratage hendes muligheden for at få børn.

Stinnes veninde havde helt tilfældigt hørt om en kræftramt kvinde, der inden kemobehandlingen fik fjernet sine æggestokke og nedfrosset dem til senere brug. Måske kunne Stinne forsøge det samme.

Stinne talte med lægerne om det, og de var positive. Det var en fredag. Om mandagen fik hun på Skejby sygehus i Århus fjernet sine æggestokke, som derefter blev frosset ned til 200 grader. Tirsdag startede hun kemobehandlingen på Kommunehospitalet i Århus.

Gravid i første forsøg

Efter et halvt år med kemobehandlinger fik Stinne fjernet tumoren ved en operation. Herefter gik der et år med risiko for tilbagefald, inden lægerne kunne optø dele af hendes æggestokke og operere vævet tilbage i hendes krop. Hun mærkede straks en forandring. Hendes krop reagerede som i overgangsalderen.

Efter tre måneder fik hun menstruation, og i juni 2006 var tiden inde til at forsøge at skabe det første mirakel: et barn. Lægerne anbefalede Stinne at blive gravid med reagensglasmetoden, og det lykkedes i første forsøg. Aviaja blev født den 8. februar 2007. Familieforøgelsen vakte opsigt i lægekredse verden over.

Lucca kom til verden

Lægerne anbefalede ægteparret ikke at vente alt for længe, hvis de ville forsøge at få endnu et barn. Det ville i givet fald være første gang i verdenshistorien, at en kræftramt kvinde fik barn nummer to efter at have haft sine æggestokke nedfrosset.

LÆS OGSÅ: Født uden blod

Igen anbefalede lægerne reagensglasmetoden, men det var helt unødvendigt. Få dage før det fynske ægtepar havde en tid til insemination nummer to hos speciallæger, tog Stinne en graviditetstest. Flemming kiggede på testen på badeværelset og råbte: ”Øh, skat, skal der være to streger på testen?”.

Stinne var blevet gravid på naturlig vis, og den 23. september 2008 kom Lucca til verden. Det var så sensationelt, at lægerne først nægtede at tro på det.

Pilou blev deres tredje barn

Tredje gang var der også bingo uden nogen form for kunstig hjælp. Pilou blev født den 8. september 2011 som barn nummer tre fra det samme stykke væv. Endnu en medicinsk sensation, og læger over hele verden hungrede efter at få mere at vide om den kræftraske, tredobbelte mor fra H.C. Andersens by.

Se vores nyeste gallerier

Relaterede artikler

Vi cykler for børn med kræft

Henrik og Anna-Marie Münster er blandt deltagerne i dette års Team Rynkeby. Turen går til Paris. Du kan følge de aktive lægers tur her på hjemmesiden.

Svulsten forsvandt af sig selv

En kun tre-årig pige er mirakuløst blevet helbredt for kræft. Da hendes lille krop ikke kunne holde til mere kemoterapi, opgav lægerne at behandle hende, hendes forældre frygtede det værste. Men nu næsten et år efter er hjernesvulsten helt forsvundet.

Fik kræft som femårig

Da Pernille Skovgaard var fem år gammel, fik hun konstateret livstruende kræft. I dag er hun 15 år - rask og med fuld fart på livet igen.

Verden sørger over Michael Jacksons død

Sorg og hyldestfest oven på nyheden om Michael Jacksons død.
Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+