Ingredienser til blommekage

15 fuldmodne, søde, saftige blommer
125 g smør
150 g mel
200 g rørsukker
1 tsk. bagepulver
2½ dl sødmælk
3⁄4 dl jamaicarom
1 dl smuttede mandler

Prøv også: klassisk citronmåne

Fremgangsmåde til blommekage

Tænd ovnen på 175°. Halvér blommerne og tag stenene ud. Find et mellemstort ovnfast fad, læg smørret i fadet og sæt det hele i ovnen 8 min. Bland mel, rørsukker og bagepulver. Hæld mælk og rom i en røreskål og sigt melblandingen i under kraftig piskning. Sørg for, at alle klumper forsvinder. Hæld dejen i fadet med smør og rør rundt. Drop blommerne ned i dejen og lad de smuttede mandler følge efter. Sæt fadet i ovnen og bag kagen i 45 min. Nyd den, mens den endnu er lun, med vaniljecreme, flødeskum eller en god is.

Prøv også: himmerigskagen

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+