Brombærkage
Foto: Søren Kvist

Det skal du bruge:

3½ dl friske brombær
400 g mel
300 g sukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. stødte nelliker
½ tsk. stødt kanel
2½ dl cremefraiche 18 %
200 g smeltet smør
3 æg
1 dl hakkede valnødder


Prøv også: Blommekage med rom


Sådan gør du:


Tænd ovnen på 180°. Sæt en bagerist ind på en hylde lige under midten.
Smør en form – et ovnfast fad eller en støbejernspande – ca. 25 cm i diameter.
Skyl dine brombær forsigtigt. Hvis de er velmodne, tåler de ikke meget roden rundt. Lad dem dryppe godt af.
Bland mel, sukker, bagepulver, natron, nelliker og kanel i en stor røreskål. Tilsæt cremefraiche, det smeltede smør og æg. Bland det hele godt sammen.
Tilsæt valnødder og brombær og bland dem ind i dejen – her gør det ikke noget, at bærrene går i stykker.
Hæld dejen i formen og sæt den med det samme i ovnen. Hæver den først på køkkenbordet, falder den før eller siden sammen igen.
Bag kagen i ca. 55 min. Bagetiden afhænger af din ovn og af den form, du har valgt.
Prøv dig frem ved at stikke en tynd kniv eller lignende ned i kagens midte mod slutningen af bagetiden. Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved kniven.
Spis kagen straks – den er allerbedst, mens den er lun.

Prøv også: Bistade

Vil du se flere bradepandekager? Så klik her!

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+