Dobbelte mini-chokolade-riskiks
Foto: Line Falck, Politikens Forlag

Det skal du bruge:

12 mini-riskiks

Chokoladecreme:

4 spsk. agavesirup
6 spsk. ren rå kakao
6 spsk. spiselig mandelolie

SUNDT SØDT

Bogen ”Sundt sødt – sunde søde sager til hele familien” af Pia Krøyer byder på opskrifter, der bl.a. er velegnede for diabetikere og glutenallergikere. 
Fotos: Line Falck, Politikens Forlag
128 sider, vejl. pris 200 kr.

Sådan gør du:

Rør chokoladecremen sammen til en cremet konsistens.
Smør et lag chokoladecreme mellem to riskiks.
Pres dem let sammen. 

Tip:
 
Skal det være 100 procent sukkerfri, så erstat eventult agavesiruppen med 100 procent ren pæresaft.


Variation med kokos-chokolade-creme

Det skal du bruge:

Creme:

8 bløde dadler
6 spsk. ren rå kakao
2 spsk. kokosmel

Sådan gør du:

Kom ingredienserne i en foodprocessor og kør dem til en cremet masse.
Smør kokos-chokolade-cremen mellem riskiksene.

Tip:

Agavesirup: Har et lavt glykæmisk indeks (GI). Det lave GI medfører, at siruppen næsten ikke påvirker blodsukkeret.
Men agavesirup har et tilsvarende højt indhold af fruktose, mere end 10 gange så meget som et æble. Brug det derfor med måde og i små mængder. Som alternativ til agavesirup kan man bruge Stevia, som også er et naturligt sødemiddel.


I galleriet kan du finde masser af kager og desserter, der er næsten sukkerfri...

Relaterede artikler

Julens chokoladehapser

Lækre små kager med chokoladeovertræk.

Klog af chokolade

Godt nyt til chokolade-elskere: chokoladespiseri gør dig klog, måske endda kandidat til en Nobelpris...

Chokolade karameller

Julens bedste chokolade karameller
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+