Foto: Martin Tanggaard
Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:
Bund:
3 æggehvider,
150 g sukker,
150 g finthakkede mandler.

Is:
5 pasteuriserede æggeblommer,
5 spsk. sukker,
5 dl piskefløde,
150 g hakket Toblerone-chokolade.

Pynt:
4-6 kiwier,
chokoladespåner.

Sådan gør du:
Bund: Pisk æggehviderne, til de er hvide og skummende. Tilsæt sukkeret og pisk massen helt stiv. Vend mandlerne i og fordel blandingen i et jævnt lag i en smurt, melet springform (ca. 24 cm i diameter). Bag bunden på næstnederste ribbe i en 175° varm ovn i ca. 35 min. Lad bunden blive helt kold i formen.

Is: Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen. Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt æggemassen heri. Vend derefter chokolade i og fordel blandingen over nøddebunden. Dæk formen til med plastfilm og sæt den i fryseren i mindst 4 timer. Tag isen ud af fryseren ca. 15 min. før servering. Fordel kiwi i skiver oven på islagkagen og pynt med chokoladespåner.

Lækre muffins


Hjemmelavet is

Sommer og is hører uundgåeligt sammen! Vi har samlet en række skønne opskrifter på fløde- og yoghurtis, islagkager, sorbet og meget mere. Se vores opskrifter på hjemmelavet is her.


Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+