Kold jordbærsuppe med estragon og ristede havregryn
Foto: Jacob Ljørring

Ca. 6 personer

Det skal du bruge:

1 kg jordbær
200 g rabarber
1 l vand
Saften af 1 citron
500 g rørsukker
1 dl friske estragonblade

Creme:

2 spsk. græsk yoghurt
½ spsk. flormelis
1 spsk. hakket estragon

Havregryn:

200 g grove havregryn
30 g smør
3 spsk. sukker


Sådan gør du:

Skær jordbær og rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vandet. Lad dem koge i et par minutter og hæld massen op i et rent viskestykke. Lad det stå og dryppe af i en times tid. Hæld saften i en ren gryde sammen med citronsaft, sukker og estragon. Lad suppen koge op og skum den flittigt. Køl suppen ned.

Havregryn:

Smelt smørret på en pande, uden at det bruner. Tilsæt havregryn og sukker. Rist havregrynene, mens der hele tiden røres
i dem.

Creme:

Rør yoghurten med flormelis og estragon.

Servér suppen iskold med yoghurten og de ristede havregryn.


Skønne jordbær:










Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+