Foto: Martin Tanggaard
Foto: Martin Tanggaard

Dessert til 6-8 personer

Det skal du bruge:
Lys chokoladeis: 2 blade husblas, 6 pasteuriserede æggeblommer, 120 g florsukker, ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft, 50 g hakket chokolade (70 %), 6 dl piskefløde.

Chokoladetrøffelkage: 200 g marcipan, 2 æggehvider, 200 g mørk chokolade (55 %), 2 spsk. mild honning, 60 g smør, 3 pasteuriserede æggeblommer, 3 pasteuriserede æggehvider.

Jordbærsauce: 250 g jordbær (frosne, optøede), 1-2 spsk. vand, ½ flækket vaniljestang, ca. 75 g sukker, ½-1 tsk. citronsaft, 1 spsk. majsstivelse.

Sådan gør du:
Lys chokoladeis: Læg husblassen i vand. Pisk blommer, florsukker og hyldeblomstsaft sammen. Fortsæt med at piske det over et vandbad, til det har en luftig konsistens. Tilsæt chokolade og pisk, til den er smeltet. Kram husblassen og rør bladene i ét ad gangen. Lad cremen afkøle. Pisk fløden let og rør den i chokoladecremen. Hæld blandingen i en fryseegnet form og lad den fryse i mindst 4 timer ved minus 18°. Tag isen ud af fryseren 30 min. før servering.

Chokoladetrøffelkage: Blødgør marcipanen og pisk den med æggehviderne til en sej masse, som smøres ud på 2 stykker bagepapir med samme mål som din aflange bageform (ca. 6 x 20 cm), ét til bund og ét til låg. Bag marcipanmassen i 7-8 min. under ovnens grill-element. Den skal være lige på grænsen til at være brændt. Lad den afkøle. Pisk chokolade, honning og smør sammen over et vandbad.

Når det er smeltet, piskes æggeblommerne i. Lad atter massen afkøle. Vend nu de stiftpiskede æggehvider i. Læg kagen sammen i den aflange form med marcipanpladerne som bund og låg og chokolademassen imellem. Sæt kagen koldt under et let pres. Sæt den i fryseren i mindst 2 timer før servering, så er den nemmere at skære ud.

Jordbærsauce: Kom jordbær inkl. saft, vand og flækket vaniljestang i en gryde og lad det koge op. Tilsæt sukker og citronsaft. Lad det koge i 5 min. Fjern vaniljestangen og jævn saucen med majsstivelse udrørt i 1 spsk. vand. Lad saucen koge i yderligere ½-1 min. Blend den let og lad den blive kold.

Skøn citronfromage

Lækker roulade

Relaterede artikler

Klog af chokolade

Godt nyt til chokolade-elskere: chokoladespiseri gør dig klog, måske endda kandidat til en Nobelpris...

Chokolade karameller

Julens bedste chokolade karameller
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+