Gratinerede brombær
Foto: Jacob Ljørring

(4 personer)

Det skal du bruge:
400 g friske brombær
½ dl ristede mandelsplitter

Creme
½ stang vanilje
5 æggeblommer
2 spsk. sukker
2 dl fløde 9 %

Prøv også: Roulade med jordbærcreme


Sådan gør du:
Creme:
Skær vaniljestangen igennem og skrab kornene ud. Kom kornene i en skål sammen med æggeblommer og sukker og pisk det sammen. Lad fløden koge op og hæld den i æggeblommemassen, imens der piskes. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op under stadig piskning, til det får en cremet konsistens. Hæld cremen over i en skål og lad den køle af. Fordel de friske bær i tallerkenerne og fordel cremen over bærrene. Gratinér cremen enten under grillen i ovnen eller med en gasbrænder. Drys mandelsplitter på.

Tip: I stedet for friske bær kan man bruge de syltede.

Du kan også lave blåbærmuffins med hvid chokolade

Se vores nyeste gallerier

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+