Foto: Jacob Ljørring
Foto: Jacob Ljørring

6-8 personer

Det skal du bruge:
Karamelsauce
1 dl vand
180 g sukker
1½ dl piskefløde

Is
5 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
4 dl piskefløde
50 g ristede mandelsplitter

Karamelliserede pærer
4 faste pærer
25 g smør
2 spsk. rørsukker

Sådan gør du:
Karamelsauce: Kom vand og sukker i en gryde og lad det simre, til vandet er fordampet, og sukkeret karamelliserer. Når sukkeret er lysebrunt, tilsættes fløden, og det simrer videre, til karamellen er opløst. Hæld karamelsaucen i en skål.

Is: Pisk æggeblommer og sukker stift. Pisk fløden til et ikke for fast skum. Vend æggemasse og flødeskum sammen med 30 g af mandelsplitterne. Hæld det i en passende form og hæld halvdelen af karamelsaucen i uden at røre i den. Sæt formen i fryseren i mindst 6 timer.

Karamelliserede pærer: Skræl pærerne, skær dem i både og fjern kernehusene. Smelt smørret på en pande og kom pærer og sukker på. Lad pærerne stå over svag varme, men rør jævnligt i dem. Når de har taget farve, er de færdige.

Servér pærerne med isen og den resterende karamelsauce og med mandelsplitter som pynt.

Lav også:
Bagte æbler
Kold jordbærsuppe

Se vores nyeste gallerier

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+