naanbrød
Foto: Søren Kvist

8 store naanbrød

Det skal du bruge til at lave naanbrød
20 g gær
3 dl sødmælk
2½ dl yoghurt
25 g smeltet smør
½ spsk. groft salt
2 tsk. bagepulver
½ spsk. rørsukker
500 g mel
Pensling og pynt
Æggehvide til pensling
Sorte eller hvide sesamfrø til drys.
Evt. 25 g smeltet smør med ½ tsk.
flagesalt til efterpensling.

Prøv også: Mexicansk pizza


Sådan laver du naanbrød:
Rør gæren ud i mælk og yoghurt i en stor skål. Tilsæt de øvrige ingredienser
og ælt det hele grundigt. Dejen er forholdsvis fast, så der
skal lægges kræfter i. Du kan også køre dejen til dine naanbrød i en køkkenmaskine i 8 min.
 
Sæt dejen til hævning – koldt eller lunt – bare vent, til den har dobbelt
størrelse.

Tænd ovnen på 240°. Beklæd et par bageplader med bagepapir.
Hæld dejen til dine naanbrød ud på et bord og del den i 8 stykker. Form stykkerne i
den klassiske dråbelignende facon som naanbrød har.
Træk dejstykkerne forholdsvis tyndt ud og læg dem på bagepladerne.
Giv dem en gang æggehvide og drys med sesamfrø.
Sæt dem i ovnen, når den er varm.
Bag dine naanbrød i ca. 9 min. – tiden afhænger af din ovn. Flyt de varme naanbrød
over på en rist og pensl evt. med smeltet smør tilsat
havsalt, så snart de kommer ud af ovnen.

Prøv også: Laks og couscous af blomkål

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+