Spicy fiskefrikadeller
Foto: Martin Tanggaard

4 personer 

Det skal du bruge:

Fars:

675 g laksefilet
½ bdt. forårsløg
2 tsk. karry
½ tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. sojasauce
1 æg
1 spsk. hvedemel
Olie til stegning

Tilbehør:

1 kg nye små kartofler, salt
1 dl sød chilisauce
½ potte persille, hakket
Saften af 1 citron
Agurk i stave


Prøv også: Grillet makrel med peberodscreme


Sådan gør du:

Fars:
 
Skær laksen i mindre stykker og kør fiskekødet i foodprocessoren, til det er grofthakket (eller brug en skarp kniv). Rens forårsløgene og snit dem fint. Rør laks, forårsløg, karry, chiliflager, sojasauce, æg og mel grundigt sammen. Lad farsen hvile i køleskabet en kort stund. Form farsen til frikadeller med en ske. Steg dem i olien i ca. 3½ min. på hver side.

Tilbehør:

Skrub kartoflerne rene. Kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre under låg. Vend dem med chilisauce og persille lige inden servering. Dryp citronsaft over agurkestavene og servér dem til retten.

Tilberedningstid:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.


Prøv også: Paneret rødspætte med persillesauce

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+