Blomkålssuppe og ostebrød
Foto: Martin Tanggaard

4 personer 

Det skal du bruge:

1 stort blomkålshoved
1 mellemstor kartoffel
4 spsk. olie, 1 løg, 1 knust fed hvidløg
2 tsk. stødt koriander
½-1 tsk. tørrede chiliflager
Ca. 1½ l hønsebouillon, salt og peber
2 spsk. olie, 3-4 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. vand

Tilbehør:

3 fuldkornspitabrød skåret i trekanter
180 g gedeost, ½-1 spsk. honning
1 tsk. timian

Prøv også: Tomatsuppe med basilikum

Sådan gør du:

Blomkålssuppe:

Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tern. Skræl kartoflen og skær den i tern. Skær løget i tern og sautér det klart i 2 spsk. olie i en gryde. Lad hvidløg, koriander og chili stege med i ½ min. Tilsæt blomkål og kartoffel og steg det i yderligere 5 min. Hæld bouillon på, bring det hele i kog og lad det simre under låg i 20 min. Purér suppen i en blender/foodprocessor, til den er ensartet. Smag til med salt og peber. Hæld suppen i tallerkener. Fordel 2 spsk. olie på toppen i dråber. Rør yoghurt og vand sammen og dryp det over.

Tilbehør:

Læg pitabrødene på en rist. Læg skiver af gedeosten oven på brødene. Dryp med lidt honning og krydr med timian. Sæt brødene i en 200° varm ovn, til osten er smeltet, ca. 4 min.

Tilberedningstid:

Ca. 30 min., heraf arbejdstid ca. 30 min.

Prøv også: Gullasch

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+