Kartoffel-porre-suppe
Foto: Søren Kvist

I denne udgave af kartoffel-porre-suppe er grundsuppen kogt på hanekylling. Det giver en fyldig smag i suppen, og så har man oven i købet til en gang fantastiske tarteletter en anden dag. Gem kødet fra denne opskrift i fryseren sammen med en halv liter af fonden – så skal du få en meget lækker og lidt anderledes opskrift på tarteletter i næste uge.
Har du ikke hanekyllingen, kan du i stedet bruge hønsebouillon, men helt den samme oplevelse bliver det ikke.

Hovedret til 4 personer

Det skal du bruge:

TIP

Vi har lavet grundsuppen på en hanekylling fra hønsegården, men du kan sagtens lave den på rene grøntsager. Blot skal du holde dig for øje, at der skal bruges rigtig mange grøntsager for at give en tilstrækkelig fyldig smag. Brug gulerødder, persillerødder, selleri, porrer, løg samt persille og kog det godt ind til en fond krydret med salt og peber.

Grundsuppe:
 
1 hanekylling
2 gulerødder
1 porre
1 løg
1 lille spsk. groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Læg hanekyllingen i en gryde og dæk den med ca.
2½ liter vand. Tilsæt grøntsager i grove stykker, salt og peber og lad kyllingen koge, til den er smørmør. Det tager omtrent et par timer. Imens kan du hygge dig med at gøre resten klar til suppen.
Når kyllingens lår let slipper skroget, er den færdig. Tag kyllingen op og sigt suppen.

Prøv også: Kylling i kokosmælk



Kartoffel-porre-suppe

Det skal du bruge:

1½ liter af grundsuppen
2 porrer
4 mellemstore bagekartofler – de koger nemt ud og giver en god konsistens
Salt, peber og et lille drys cayennepeber

TIP

Gem en smule af porretoppenes inderste lysegrønne blade og hak dem fint til brug som dejligt dekorativt drys på suppen.

Sådan gør du:

Skyl porrerne grundigt og snit dem i tynde skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kog porrer og kartofler i suppen i en halv time, blend med en stavblender og smag
til med salt, peber og et drys cayennepeber.

Nyd suppen med godt brød eller sprøde kiks med ost til.

Tip:

Servér eventuelt ristede bacontern til retten. 

Prøv også: Muslingesuppe

Ingen billeder fundet.
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+