Gratineret tortilla med grønne bønner
Foto: Søren Kvist

En mexicansk ret skal være lidt stærk. I denne ret er brugt cayennepeber, men man kan bruge alle slags chili. Og med en forsigtig halv teskefuld cayennepeber kan de ”sarte” sjæle sagtens være med. Selv om du måske undrer dig over den mørke chokolade i ingrediens-listen, bør den ikke udelades – en lille smule chokolade giver en utrolig god, dyb smag sammen med chilien.

Hovedret til 4 personer

Det skal du bruge:

6 tortillaer
150 g revet mozzarella

Fyld:

400 g hakket oksekød
Salt og friskkværnet peber
150 g grønne bønner, friske eller frosne
1 spsk. smør
1 finthakket løg
35 g koncentreret tomatpuré
½ tsk. cayennepeber
1 stort, revet fed hvidløg
10 g god mørk chokolade
½ tsk. sukker
100 g frosne majs
3 tsk. maizenamel

Tilbehør:

Løse ris
Tomatsalsa
Grøn salat


Prøv også: Beef nachos


Sådan gør du:


Fyld:
 
Bring en gryde med rigeligt letsaltet vand i kog. Tilsæt bønnerne, når vandet spilkoger, og lad dem koge i 3 min., fra vandet bobler igen. De skal stadig være lidt sprøde og må endelig ikke blive bløde. Tag bønnerne op og læg dem direkte over i en skål med koldt vand, så hindrer du, at de koger videre. Hæld vandet fra og lad bønnerne dryppe af. Snit dem i ca. 2 cm lange stykker.
Smelt smørret og brun kødet på en godt varm pande. Tilsæt det finthakkede løg og krydr med salt og peber. Tilsæt koncentreret tomatpuré, når løgstykkerne har fået lidt farve. Lad tomatpuréen brune med. Det er vigtigt, at puréen brunes godt, da det fjerner dens bitterhed og giver den en dyb sødme.
Tilsæt cayennepeber og fintrevet hvidløg og riv chokoladen ned i pandens indhold. Hæld
½ liter vand i panden. Lad retten stå og simre i 10 min. og tilsæt mere vand, efterhånden som det fordamper. Du skal ende med en mængde væde tæt på den halve liter, du i første omgang hældte på.
Tilsæt sukker, frosne majs og blancherede bønner. Giv kødsaucen et kort opkog og smag til med salt og friskkværnet peber. Rør maizenamelet ud i en lille smule koldt vand og jævn saucen, mens den koger. Tag panden af varmen.

Tortillaer:

Tænd din ovn på 200°. Fordel kødsaucen på de 6 tortillaer, fold dem sammen som konvolutter, vend dem med samlingen nedad og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel revet mozzarella over tortillaerne og bag dem i 20 min.

Prøv også: Spicy kød på salatblade

Ingen billeder fundet.
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+