Pebersteak med rødvinssauce
Foto: Martin Tanggaard

4 personer

Det skal du bruge:

600 g pebersteaks
2 spsk. olie, salt

Tilbehør:

4 rødløg
2 spsk. olie
1 tsk. timian
Salt og peber
1 kg kartofler
300 g ærter (frost)

Sauce:

1½ dl rødvin
1 dl oksebouillon
2½ dl piskefløde
Salt og peber


Prøv også: Entrecote med bearnaisedressing


Sådan gør du:

Tilbehør:

Pil løgene og skær dem i kvarter. Vend dem med olie og timian på en plade med bagepapir og steg dem i en 225° varm ovn i ca. 15 min. Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.
Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand tilsat salt.
Tilbered ærterne efter anvisningen på emballagen.

Sauce:

Kog vinen ned til en tredjedel. Tilsæt bouillon og kog det igen ned til en tredjedel. Hæld fløde på og lad saucen simre i 5 min. Smag til med salt og peber. Vend saucen med de stegte løg lige inden servering.

Steaks:
 
Dup steakene tørre. Brun dem i olie ved god varme. Krydr med lidt salt. Steg dem færdige over middelstærk varme i 2-3 min. på hver side.

Tilberedningstid:

Ca. 45 min., heraf arbejdstid ca. 35 min.

Prøv også: Oksefilet med svampesauce

Ingen billeder fundet.
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+