Tykstegsbøf og bagte rødder
Foto: Martin Tanggaard

4 pers.

Ingredienser til tykstegsbøf og bagte rødder:

4 tykstegsbøffer
1 spsk. olie + 1 spsk. smør
Salt og peber

Kryddersmør:

50 g blødt smør, 2 finthakkede fed hvidløg
¼ tsk. cayennepeber, salt

Bagte rødder:

750 g jordskokker
750 g persillerødder
½ kg gulerødder
2 spsk. olie
2 tsk. timian
Salt

PRØV OGSÅ: Kalvekotelet og fyldig salat

Fremgangsmåde:

Kryddersmør:

Rør smør, hvidløg og cayennepeber sammen. Smag til med salt. Rul smørret sammen til en pølse vha. plastfolie. Læg det i fryseren.

Bagte rødder:

Skrub rodfrugterne rene og skær dem i grove stykker. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade med bagepapir. Krydr med timian og steg dem møre midt i en 220° varm ovn (ca. 35 min.). Vend dem undervejs og krydr med salt mod slutningen.

Bøffer:

Dup bøfferne tørre. Brun dem i fedtstoffet ved god varme i ca. 1 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen til middelstærk og steg dem i yderligere 2-3 min. på hver side afhængigt af, hvor rosa de skal være. Tag smørret ud af fryseren og skær det i skiver, som derpå placeres oven på bøfferne.

Tilberedningstid:

Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Rib eye af kalv og fyldte kartofler

Ingen billeder fundet.
Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+