Foto: Jacob Ljørring og All Over Press
Foto: Jacob Ljørring og All Over Press

 26 stk.
 
Det skal du bruge:  
Begynd på surdej mindst 3 dage før bagning
 
100 g rugmel
 10 g honning
 1 dl lunkent vand
 
Dagen før bagning:
 Surdejen
 5 dl lunkent vand
 50 g rugmel
 150 g hvedemel
 150 g knækkede hvedekerner
 20 g salt
 
På bagedagen
 Surdejen fra dagen før
 2 spsk. mørk sirup
 250 g rosiner
 1 spsk. maltmel (kan udelades)
 600 g hvedemel
 2 dl sesamfrø
 
Mindst 3 dage før bagning: Rør surdejsingredienserne sammen og lad dejen stå ved stuetemperatur med film over.

Dagen før bagning: Rør surdejen med de øvrige ingredienser, dæk skålen med film og lad den stå ved stuetemperatur i et døgn.
 
På bagedagen: Rør dejen fra dagen før med sirup, rosiner og maltmel. Tilsæt hvedemel, til dejen kan formes til boller. (Den skal stadig klistre til fingrene). Form 26 boller og rul dem i sesamfrø. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 2-4 timer.

Bag dem i en 200° varm ovn i 20 min.
 
Energi pr. portion: 192 kcal / 805 kJ Fedt: 0 gram Kulhydrat: 39 gram Protein: 4 gram Kostfibre: 2 gram


Prøv også: Peberfladbrød

Prøv også: Kartoffelsalat med brie og rucola

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+