Foto: Søren Kvist
Foto: Søren Kvist

(Ca. 2 liter syltede sager)

Det skal du bruge:
10 agurker
½ kg groft salt
3 røde peberfrugter
3 rødløg
1 bundt dild

Lage
½ l æbleeddike
½ l god, ikke for sød hvidvin
2 tsk. friskkværnet 5-kornspeber
1 strøget tsk. chili
2½ dl sukker

Du kan spise agurkesalaten til en lækker hanekylling braiseret i porter - se her


Sådan gør du:
Flæk agurkerne og fjern kernerne med en teske. Snit agurkerne fint, fx på et mandolinjern.
Bland skiverne med salt i en stor skål eller gryde og lad det hele stå i en time. Saltet trækker vandet ud af agurkerne, og derfor skal de saltes, inden de syltes. Mens vandet trækkes ud af agurkerne, kan du lave lagen. Hæld æbleeddike, hvidvin, 5-kornspeber, chili og sukker i en gryde og giv det et kort opkog. Find egnede glas frem. Alt efter hvor tæt du fylder dem, skal du bruge glas med 2-2½ liters volumen. Skyl saltet ud af agurkerne. Vask og sigt dem 4-5 gange og smag dig frem til, hvornår saltindholdet er passende. Brug iskoldt vand og lad agurkeskiverne stå i 10 min. i skålen mellem hver skylning. Knug det sidste vand ud af agurkerne, når de smager tilpas salt. Befri peberfrugterne for kerner og de hvide indervægge og skær dem i små tern. Snit løgene i meget små, fine tern. Bland peberfrugter og løg i skålen med agurker.
Fordel alle grøntsagerne og dilden i dine glas og hæld den kogende lage over, til glassene er fyldte. Så er det bare at vente i et døgns tid, og salaten er klar til at forsøde dit liv med lidt surt.


TIP:
Skal agurkesalaten spises inden for få uger, er det nok, den bare står koldt, men skal den gemmes i måneder, vil jeg anbefale en henkogning.

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+