Foto: Søren Kvist
Foto: Søren Kvist

(Ca. 2 liter syltede sager)

Det skal du bruge:
10 agurker
½ kg groft salt
3 røde peberfrugter
3 rødløg
1 bundt dild

Lage
½ l æbleeddike
½ l god, ikke for sød hvidvin
2 tsk. friskkværnet 5-kornspeber
1 strøget tsk. chili
2½ dl sukker

Du kan spise agurkesalaten til en lækker hanekylling braiseret i porter - se her


Sådan gør du:
Flæk agurkerne og fjern kernerne med en teske. Snit agurkerne fint, fx på et mandolinjern.
Bland skiverne med salt i en stor skål eller gryde og lad det hele stå i en time. Saltet trækker vandet ud af agurkerne, og derfor skal de saltes, inden de syltes. Mens vandet trækkes ud af agurkerne, kan du lave lagen. Hæld æbleeddike, hvidvin, 5-kornspeber, chili og sukker i en gryde og giv det et kort opkog. Find egnede glas frem. Alt efter hvor tæt du fylder dem, skal du bruge glas med 2-2½ liters volumen. Skyl saltet ud af agurkerne. Vask og sigt dem 4-5 gange og smag dig frem til, hvornår saltindholdet er passende. Brug iskoldt vand og lad agurkeskiverne stå i 10 min. i skålen mellem hver skylning. Knug det sidste vand ud af agurkerne, når de smager tilpas salt. Befri peberfrugterne for kerner og de hvide indervægge og skær dem i små tern. Snit løgene i meget små, fine tern. Bland peberfrugter og løg i skålen med agurker.
Fordel alle grøntsagerne og dilden i dine glas og hæld den kogende lage over, til glassene er fyldte. Så er det bare at vente i et døgns tid, og salaten er klar til at forsøde dit liv med lidt surt.


TIP:
Skal agurkesalaten spises inden for få uger, er det nok, den bare står koldt, men skal den gemmes i måneder, vil jeg anbefale en henkogning.

Relaterede artikler

Små flittige hænder

Ny undersøgelse viser, at langt størstedelsen af alle danske børn hjælper deres far og mor med de huslige pligter. Men der er stor forskel på arbejdsbyrden i Øst- og i Vestdanmark.
Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+