Porterbrød
Foto: Søren Kvist

Porterøl er en mild variation af den mørke og tunge stout. Porteren er sød og blid med toner af karamel, og den passer ikke mindre end perfekt som ingrediens i mange typer mad.
I dette brød bidrager porteren med en flot farve og en himmelsk smag, og brødet er fint både som madbrød og som morgenbrød. Det kan spises nybagt fra ovnen eller genopvarmes i 10 min. ved 200° dagen efter. Du kan også dele brødet og fryse det i mindre portioner og derpå genopvarme det som beskrevet. Genopvarmningen giver en ekstra sprød skorpe, så der er noget at glæde sig til.

4 brød

Det skal du bruge:

1 flaske porter, 33 cl
3½ dl lunkent vand
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
15 g gær
1 kg mel med mindst 13 % protein


Prøv også: Tomatsuppe med basilikum


Sådan gør du:

Bland øl, vand, rørsukker og salt og rør gæren ud i væsken. Tilsæt mel og ælt dejen, til den bliver blød og smidig. Sæt dejen til hævning og lad den stå, til den har fået dobbelt størrelse. Sætter du den i et køligt rum, tager det en del timer, og sætter du den i et lunt rum, går det hurtigere. Lang hævetid giver mest smag i det færdige brød.

Hæld den færdighævede dej ud på køkkenbordet, og del den i fire portioner. Den må gerne stadig være lidt klistret at håndtere – det giver et lækkert, fugtigt brød.

Træk dejen ud til aflange brød og fordel dem på to bageplader. Pensl med vand og lad brødene efterhæve i tre kvarter til en time, mens din ovn forvarmes til 245°.

Bag hver plade i 18-20 min. afhængigt af din ovn. Brødene skal lyde hule, når du banker dem i bunden. Læg brødene til afkøling på en rist, så snart de kommer ud af ovnen.


Se mange flere opskrifter på brød i galleriet...

Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+