Foto: Jacob Ljørring, All Over Press
Foto: Jacob Ljørring, All Over Press

12 stk.

Det skal du bruge:
½ l kærnemælk
 6 g gær
 75 g hørfrø
 75 g sesamfrø
 350 g hvedemel
 1 tsk. salt
 150 g græskarkerner

Læs også: 6 slanketips til frokost

Læs også: Sådan styrer du dine portioner



 
Sådan gør du:
Hæld kærnemælken op i en skål og lad den stå, til den har stuetemperatur. Opløs så gæren i den. Tilsæt hørfrø, sesamfrø, mel og salt og rør det godt sammen. Dejen skal have konsistens som en tyk havregrød. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 1 døgn. Dejen skal ikke røres sammen igen. Brug en stor spiseske til at forme store klatter af dejen med. Rul dejklatterne i græskarkernerne. Læg klatterne på en bageplade med bagepapir, dæk dem til med et klæde og lad dem hæve i en halv time.
Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 18 min.
 
Energi pr. portion 273 kcal / 1141 kJ Fedt: 11 gram Kulhydrat: 28 gram Protein: 10 gram Kostfibre: 3 gram

Prøv også: Kernebrød

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+