12 stk. – Gode i madpakken, på morgenbordet eller til en suppe.

Det skal du bruge til batatboller:
25 g gær
2 dl vand
2 spsk. olie
2 dl ymer
1½ tsk. salt
300 g batater (søde kartofler)
150 g valset spelt
200 g fuldkornshvedemel
600 g hvedemel
Æg til pensling

Sådan laver du batatboller:
Opløs gæren i det lune vand og tilsæt olie, ymer og salt. Tilsæt derpå skrællede, revne batater, spelt og fuldkornsmel og rør dejen godt sammen.

Rør hvedemel i, til dejen kan samles til en pæn dej, men stadig er våd. Lad den hæve i en god time på et lunt sted.

Ælt dejen sammen, form den til boller og lad disse hæve i ½-1 time. Pensl dem med æg og bag dem i 20-25 min. ved 200°.

Bag også sundt kernebrød

Aller Media A/S © 2014 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+