Den gode madpakke

I gennem børnenes skoletid skal der for det meste smøres madpakker – i hvert fald til de mindste. Det er ikke altid lige sjovt, og sommetider kan det også give lidt diskussioner. Men det er altså stadig vigtigt, at du sikrer, at dine børn har en god madpakke med hjemmefra, så du på den måde ved, hvad de får at spise i løbet af dagen.

Det er en god idé at smøre madpakken, når I skal rydde af efter aftensmaden. Ofte vil du nemlig kunne bruge rester fra aftensmaden som fx en frikadelle, et kyllingelår eller måske en kartoffel.

Meld dig ind i Ude og Hjemme Slankeklubben og få flere gode råd - også til dig selv!


En god madpakke
Det bedste er at komme ind i en god rytme allerede her fra starten af skoleåret. Så er der en chance for, at du følger den i mange måneder. Godt begyndt er halvt fuldendt.

Læs også om læringsstile og find ud af hvilken type dit barn er her


Du får her et par tip til at sammensætte en god madpakke, som dit barn gerne vil spise:

1. Rugbrød er det bedste valg, men alternativt kan du vælge grove burgerlignende boller, som du lægger sammen med fx ost og skinke. At bage selv er nummer et.

2. Grøntsager, som er skåret ud og klar til at spise, er ofte noget, som hitter. Fx gulerødder i stave, blomkålsbuketter, rød peberfrugt i strimler og cherrytomater. Læg grøntsagerne i en lille æske for sig selv.

3. Kom forskellige slags frugt skåret i både, der er lige til at spise, i en lufttæt pose eller en lille beholder.

4. Ofte vil noget, som skal gnaves, fx æg og frikadeller, gøre sig bedre end fladt pålæg.

5. Sørg for en sjov eller lækker ting i madpakken, som dit barn kan glæde sig til. En lille hilsen, lidt rosiner, et billede, en samleserie – find selv på noget, som gør madpakken til en daglig oplevelse.


Mangler du ideer, så se det store sandwich-galleri:

Se vores nyeste gallerier

Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+