forstoppelse

For at du kan optage mad fra tarmene og ud i kroppen, skal maden være i de mindste molekyler, den kan blive. Alt det skal fordøjelsessystemet sørge for. Så tyg din mad grundigt. Den skal være flydende, inden du synker den.

Første trin i fordøjelsessystemet er munden og tænderne. For at din mund har gjort sin del af fordøjelsesarbejdet ordentligt, skal du tygge grundigt på maden, for det giver tid til, at spyttet kan blande sig med maden.

Se her, hvordan du kan gøre fastfood en smule sundere, hvis du ofte er på farten...

Undgå forstoppelse

Spyt indeholder en række fordøjelsesenzymer, så tygning sætter også gang i den kemiske fordøjelsesproces. Den grundige tygning gør, at maden bliver mere flydende og dermed langt lettere for mavesækken og tarmsystemet at håndtere. Forestil dig, at du synker en klump kød, som du ikke har tygget ordentligt. For at få den gjort flydende i mavesæk og tarm kræves et enormt arbejde.

Har du i forvejen problemer med fordøjelsen, giver en grovere kost, der ikke tygges ordentligt, problemer med forstoppelse og dårligere optagelse af næringsstoffer.

Hjernen bliver mæt

Jo mere der skal tygges på maden, jo flere mæthedssignaler sendes der til hjernen. Samtidig forlænges måltidet, så du i højere grad når at registrere den spirende mæthed, inden du kommer til at forspise dig.

Læs her, hvordan du også kan holde mæthedsfølelsen, og undgå overspisning...

Se vores nyeste gallerier

Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+