Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Tab dig nu!
Ude og Hjemme Slankeklubben

I Slankeklubben får du rådgivning af professionelle diætister og et støttende fællesskab.
Start dit vægttab i dag: www.udeoghjemme.dk/slankeklubben

Alkohol øger risikoen for kræft

Af de mange budskaber der findes om kost og motion, så opfattes rådene om alkohol ofte positivt. De opfattes som om, at lidt alkohol forebygger sygdomme og ”holder blodomløbet” i gang. Det er modificerede sandheder.

Her får du 6 myter om overvægt og slankekure

Sundhedsstyrelsens grænse er nu max 7 genstande om ugen for kvinder og max 14 genstande for mænd. Anbefalingen siger desuden, at du max bør drikke 5 genstande på én gang. 

Alkohol er en af de største risikofaktorer for at udvikle en lang række af kræftsygdomme. Derudover øges risikoen for kræft parallelt med forbruget. Altså er alkohol ikke noget man drikker for sin sundheds skyld. 

Alkohol og din vægt

Alkoholiske drikke er desuden en trussel mod den slanke linje. Det skyldes, at næst efter fedt indeholder alkohol flest kalorier. Herudover synes alkohol også at hæmme forbrændingen af fedt. Et enkelt glas vin virker uskyldigt, men for at forbrænde det, skal du gå en tur på ca. 25 minutter, før det er væk. Drikker du en hel flaske, så skal der motioneres forholdsvis meget før det er forbrændt.
 
Her får du fem myter om motion...

En lille sammenligning

En ½ flaske vin svarer energi- og kaloriemæssigt til 3 halve stykker rugbrød med fedtstof og pålæg, og 1 almindelig øl svarer til et ½ stykke rugbrød med pålæg og 1 stykke frugt. Så er du i gang med et vægttab, så tænk dig godt om, i hvor store mængder du drikker alkohol, da det har betydning for, hvor lang tid dit vægttab tager.

Så konklusionen er ret enkel. Nyd alkohol når du ikke kan lade være og sørg for, at det er dig selv der bestemmer, hvornår du har lyst. Lidt kan være godt, men aldrig rigtig godt.

Få 21 opskrifter på drikke uden alkohol

Vi har samlet en masse lækre opskrifter på juicer og smoothies, som du selv kan lave - helt uden alkohol...

Meld dig ind i Slankeklubben i dag og få mange flere opskrifter på lækker mad samt råd og vejledning.

Se vores nyeste gallerier

Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+