Camilla Framnes fra De unge mødre
Foto: Lars Horn og privat

For tre år siden måtte Camilla Framnes købe en ny seng. Der var ikke noget i vejen med den gamle, men den kunne kun klare en vægt på 130 kilo. Hun vejede 134. Det var et problem. Ikke bare for sengens ben – men for hele Camillas liv.


Derfor blev jeg overvægtig
Camilla er i dag hudløst ærlig om den kost, der gjorde hende så stor. Aftensmaden bestod for det meste af fiskefileter og pomfritter, og når der var vasket op, kom der chips og dip på bordet – hver aften. En pose chips per mand. Og måske en halv mere, hvis det ikke var nok. Den fede og søde mad var som et slags narkotikum for Camilla. Hun kunne ikke få nok.

– Dårlige vaner kommer snigende, uden at man lægger mærke til dem. Pludselig var det en selvfølge, at jeg skulle have cola i pauserne og chips om aftenen.

Læs også, hvordan Inge Yvonne har tabt hele 29 kilo og har fundet kærligheden


Vægten var en mental byrde
Som overvægtig var Camilla ulykkelig over at se sig selv i spejlet. Ulykkelig på shoppingturene i Aalborg med veninderne, hvor hun for det meste bare stod uden for prøverummene og kiggede på de andre.

– Min kost og min størrelse påvirkede mit humør langt mere, end jeg anede. Mit raseri var ustyrligt.

Hun var heller ikke den mor, hun ønskede at være for sine to børn. Havde hun for eksempel givet sine drenge et bad, måtte hun ligge og puste ud på sofaen bagefter.

Læs om Katherina, som har kæmpet sig igennem en fødselsdepression her


Det bedste opkald
Camilla blev større og større, og hvor langt vægten var gået op, hvis ikke muligheden for at deltage i programmet ”De unge mødres drøm”, var dukket op, er ikke til at vide.

Charlotte Bircow skulle hjælpe hende, og Camilla tabte sig over 50 kilo. Men i virkeligheden var det den indre forandring, som gjorde mest indtryk på hende selv.

– Jeg er blevet langt gladere, har fået et helt andet overskud og langt mere selvtillid, siger hun.

Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+