For meget mad, for lidt motion og alt for mange hyggelige stunder med mors hjemmebag. 11-årige Nanna Søderberg var tyk, og hendes mor Pia ved kun alt for godt, hvordan det føles.

– Jeg har selv problemer med vægten. Derfor ved jeg, hvor vigtigt det er at give hende nogle sunde vaner med hjemmefra, siger 41-årige Pia Søderberg fra Haslev på Sjælland.

Mød også 15-årige Tenna fra programmet, der har gennemgået en stor psykisk forandring...

Ville være smart som de andre

Familien havde i forvejen skåret ned på slik og kager, uden at det havde ført til afgørende resultater på vægten. Og den alt for høje vægt gjorde den unge pige ulykkelig, for hun ville så gerne være lige så smart i tøjet som de andre.

– Jeg har aldrig været stor, stor, men jeg var for tyk. Jeg brugte en større størrelse end til min alder, og så er det svært at se smart ud, forklarer Nanna.


Tab dig nu!
Ude og Hjemme Slankeklubben

I Slankeklubben får du rådgivning af professionelle diætister og et støttende fællesskab.
Start dit vægttab i dag: www.udeoghjemme.dk/slankeklubben

Grovboller i stedet for kanelsnegle

I oktober sidste år havde de den første samtale på Holbæk Sygehus. Her fik de udleveret et sæt regler, som de skulle forsøge at leve efter. Nanna fik at vide, at hun skulle vælge en sport, som hun ville gå til. Valget faldt på håndbold. Det var op til hendes mor at lave om på kosten.

– Nanna får rørt sig meget mere, og vi er meget strenge med, hvad hun får at spise. Men hun er sindssygt god til selv at kontrollere det, og hun ved, at hvis hun vil spise en is, så koster det en løbetur. Før bagte jeg kanelsnegle, nu bager jeg grovboller med revet æble og et strøg kanel. Jeg har ikke helt sluppet det der hygge, griner Pia.

Se, hvad du kan gøre for at hjælpe dit barn til en sund livsstil - diætisten kommer med gode råd her...

Nanna ville på julemærkehjem 

Men Nanna synes ikke, resultaterne kom hurtig nok, så sidste sommer fandt hun inspiration i fjernsynet, hvor hun så en dreng og en pige, der havde været på julemærkehjem.

– Pigen gik i noget rigtig flot tøj, siger Nanna, som straks gik til sine forældre og spurgte om muligheden for at komme igennem samme forvandling som drengen og pigen fra tv.

Nanna kom på julemærkehjem fra april og frem til sommerferien 2012. Det var en stor oplevelse, og hun lærte, at motion kunne være sjovt.

Siden er kiloene raslet af. En Dexter-scanning har vist, at Nanna har smidt hele otte kilo fedt siden oktober sidste år, mens hun er vokset og har fået flere muskler. Du kan følge Nanna og hendes familie torsdag aften i programmet Generation XL på DR1.

Få 10 opskrifter på sunde kager

Skal du passe lidt på vægten, så undgå det bliver for surt - prøv en af de 10 opskrifter på lækre kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Meld dig ind i Slankeklubben i dag og få mange flere opskrifter på lækker mad samt råd og vejledning.

Relaterede artikler

Jeg ville dø

Mobning drev Tenna ud på selvmordets rand. Først da hun i programmet Generation XL på DR1 kom i behandling for sin overvægt, begyndte hun at elske sig selv igen.
Aller Media A/S © 2015 - www.aller.dk
Besøg også Ude og Hjemme på Google+