Hønsesalat med asparges i rygeostdressing

Prøv denne opskrift på en hønsesalat med asparges i rygeostdressing - Den er let og lækker, og perfekt som en ret til en julefrokost!

hønsesalat

6 personer

Ingredienser - Hønsesalat

4 kyllingebrystfileter

Salt

3 peberkorn

1 laurbærblad

1 dåse hvide asparges

Rygeostdressing

200 g rygeost 1 %

4 spsk. fraiche 9 %

1 håndfuld basilikum

6 spsk. hakket purløg

Salt og friskkværnet peber

Til servering

150 g bacon i skiver

Sådan gør man

Læg kyllingefileterne i en gryde og hæld vand på, så det akkurat dækker. Tilsæt salt, hele peberkorn og laurbærblad og lad kødet koge i ca. 15 min. Hæld vandet fra og skær kødet i mundrette stykker. Lad aspargesene dryppe af i en sigte. Rygeostdressing: Rør rygeosten sammen med fraichen. Hak basilikummen og rør den i dressingen sammen med purløg, salt og peber. Vend kyllingekødet og aspargesene i dressingen.

Servering: Steg baconen på en tør pande, til den er sprød og gylden. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Anret hønsesalaten i en skål, pynt med stegt bacon og servér.

Prøv også: Hønsesalat med æble, bacon og svampe

Energi

Pr. 100 g: 95 kcal

Kulhydrat: 4 %, protein: 53 %,  fedt: 43 %