Kebab med oksekød og blomkåls-couscous

Kebab med hakket oksekød, der er krydret med hvidløg, spidskommen og koriander. Hertil blomkåls-couscous med tomater og forårsløg.

Kebab af oksekødsboller på spyd serveret med blomkåls-couscous og hvidløgsdressing
Martin Tanggaard

Ingredienser til kebab med oksekød og blomkåls-couscous

(4 personer)
500 g hakket oksekød 
Salt og peber
1 finthakket løg
1 æg
3 spsk. fintvalsede havregryn
3 spsk. + ½ dl hakket persille

3 hakkede fed hvidløg

1 tsk. sambal oelek

½ tsk. stødt spidskommen

½ tsk. stødt koriander

1 stort blomkål 

1 bdt. forårsløg

250 g tomater
Citronolie

Grillspyd
Olivenolie
2 dl græsk yoghurt
 

Alternativ til kebab med oksekød: Squash-spaghetti med kødsauce

Fremgangsmåde til kebab med oksekød og blomkåls-couscous

Rør hakket kød og 1½ tsk. salt sammen. Tilsæt løg, æg, havregryn, 1 spsk. hakket persille, 1 hakket fed hvidløg, sambal oelek, spidskommen, koriander og ½ tsk. peber og rør det sammen til en ensartet fars. Lad den trække en stund i køleskabet.
Del blomkålen i små buketter og kør den i foodprocessoren, til den er helt findelt. 
Snit forårsløgene fint og del tomaterne i halve. Vend grøntsagerne med 2 spsk. hakket persille og smag til med 
citronolie, salt og peber.
Tag farsen ud af køleskabet, form den til aflange kødboller som sættes på spyd. Pensl dem med olie og grill dem på havegrillen eller panden i 3½-4 min. på hver side. 
Rør yoghurt, ½ dl persille og 2 hakkede fed hvidløg sammen. Smag til med salt og peber og servér dressingen til kebabben.