Spaghetti med kødboller

Hvis det skal være nemt og simpelt og falde lige i børnenes smag - spaghetti med kødboller!

Spaghetti med kødboller til 4 personer

Ingredienser til spaghetti med kødboller

Ca. 300 g tørrede fuldkorns-spaghetti kogt efter anvisningen på pakken.

Kødboller:

500 g hakket oksekød
1½ tsk. salt og ½ tsk. peber
1 æg
1 finthakket fed hvidløg
1 finthakket løg
1-2 spsk. vand

Sauce:

1 finthakket løg, 2 spsk. olie
1 spsk. oregano, 1 nip sukker
1 tsk. salt, 1 tsk. peber
2 dåser flåede tomater
1 spsk. tomatkoncentrat
1 dl oksebouillon

Tilbehør til spaghetti med kødboller:

100 g baby leaves

PRØV OGSÅ: Pasta og muslinger

Spaghetti med kødboller - fremgangsmåde

Kødboller:

Rør kødet med salt. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det til en ensartet fars. Lad farsen hvile, mens saucen laves. Form derpå farsen til små kødboller og kom dem i saucen. Lad retten småkoge i 10-12 min. under låg. Smag til med salt og peber. Portionsanret pastaen med kødboller og sauce og lidt baby leaves.

Sauce til spaghetti med kødboller:

Sautér løget klart i olien. Tilsæt de øvrige ingredienser og bring saucen i kog. Lad den småkoge under låg i 15 min.

Tilberedningstid for spaghetti med kødboller:

Ca. 40 min., heraf arbejdstid ca. 20 min.

PRØV OGSÅ: Stegte ris med kylling og grønt