Pirogger med spinat

Skøn ret fra Slankeklubben

Foto: Mannerup/Kate's Joint, Colourbox og All Over

12 stk.

Det skal du bruge:
Dej
20 g gær
3 dl vand
1 tsk. salt
15 spsk. rapsolie
100 g rugmel
450 g hvedemel
1 æg til pensling

Lækker bønnesalat

Sunde muffins

Fyld
350 g hakket spinat, dybfrost
150 g salattern naturel 3 % (mager fetaost, fx Cheasy)
½ tsk. revet muskatnød
1 bdt. persille
Salt og peber

Sund paella

Tilbehør
Blandet salat

Sådan gør du:
Dej
Udrør gæren i det lune vand. Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold halvdelen af hvedemelet tilbage. Ælt dejen godt igennem og ælt resten af hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen slipper. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted til dobbelt størrelse (ca. 45 min.).

Fyld
Pres det overskydende vand ud af spinaten. Kom osten i en skål sammen med muskatnød og hakket persille. Mos det sammen med spinaten og krydr med salt og peber

Pirogger
Ælt den færdighævede dej igennem og del den i 12 stykker. Form hver dejklump til en bolle og rul denne ud til en cirkel med en diameter på ca. 10 cm. Fordel fyldet på de 12 dejstykker. Pensl kanten med æg og fold dejen over fyldet, så der dannes en halvmåne. Tryk kanterne sammen med en gaffel, så dejkanten lukkes. Sæt piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl piroggerne med sammenpisket æg og bag dem ved 175° i ca. 25 min.

Energi pr. stk.
319 kcal / 1332 kJ
Fedt: 19 g
Kulhydrat: 31 g
Protein: 8 g
Kostfi bre: 1 g