Alenefar smelter hjerter

Barnets mor forlod dem, da datteren var blot en måned. Nu smelter faren hjerter ved at fortælle om sit liv som alenefar, hvor han skal udfylde rollen både som far og mor.

Richard Johnson er 21 år og alenefar. Han har fået sin egen lille fanskare på facebook, hvor han smelter hjerter ved at fortælle om sit liv med datteren Persephone, som nu er 11 måneder.

Ville ikke have børn

Til Yahoo Perenting indrømmer han, at han faktisk i det meste af sit liv var fast besluttet på ikke at få børn. https://www.yahoo.com/parenting/her-mother-left-a-month-after-she-was-born-192617922.html

Men da han møde hende, som han troede, var hans eneste ene, ændrede alt sig, og de besluttede sig for at stifte familie.

Han var nervøs ved tanken om at blive far, men i virkeligheden vidste han intet om, hvad det ville sige at være en god og involverende far, fortæller Richard fra Las Vegas, USA.

LÆS OGSÅ: Børn bør sove hos deres mor til de er tre år

Moren forlod dem

Med pigens mor var det en helt anden historie. Da deres lille pige var født, stak hun af til Californien sammen med Persephone. Men hun skiftede mening. Hun ville ikke have sin datter alligevel, så hun sagde til Richard, at han skulle komme og hente hende, ellers ville hun bortadopterede deres lille pige.

Richard tvivlede ikke et øjeblik. Han rejste øjeblikkelig til vestkysten og tog sin datter med hjem

Persephone var kun en måned, og han anede ikke, hvad han skulle stille op.

- Vi ved stadig ikke, præcis hvorfor hun forlod os, men vi mistænker en fødselsdepression for at have spillet en rolle, fortæller han.

Nervøs for sin nye rolle

Før Persephone blev født var han nervøs og bange for ikke at slå til som far, som mange andre førstegangsfædre. Men i det mindste var de to om at tage sig af deres lille pige.

- Men så blev jeg alenefar og var nødt til at udfylde to roller. Jeg var ikke sikker på, jeg kunne klare det, fortæller han.

- I starten, mens jeg var alene, var jeg så deprimeret, at jeg ikke havde lyst til at se lykkelige par med deres børn, fortæller han.

Men i en gruppe på facebook, Life of Dad, fandt han inspiration. han fandt ud af, at han ikke er alene. Der var mange fædre i lignende situationen.

Det hjalp på humøret, men han var stadig nødt til at finde ud af, hvordan han skulle klare det alene med sin lille pige.

- Jeg var nødt til at læse alle ”nye forældre” bøger, jeg kunne finde, og jeg så over 1000 timers YouTube-videoer om alt fra at flette hår og lakere negle til at håndtere almindelige forældre-ting, fortæller han i et opslag i facebook-gruppen, som er blevet liket næsten 98.000 gange og kommenteret over 6000 gange.

LÆS OGSÅ: Hendes baby lever af stenalderkost

Fandt støtte

Gruppen Life of Dad har betydet rigtig meget for ham.

- Siden begyndte at blive en kæmpe selvtillids-booster, og den hjalp mig igennem alt det her, skriver han.

- I har virkelig hjulpet mig og min datter igennem en meget svær tid.

Richard er kommet langt siden februar, hvor moren forlod dem.

- Nu spørger mine venner mig konstant om råd til deres børn, fortæller Richard.

Også ude i virkeligheden fandt Richard den støtte han og Persephone. De flyttede ind hos en kvinde, som har en søn på seks måneder.

De er ikke kærester.

- Vi er hinandens klipper og deler babysitter-pligter, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Vennerne holder mig oppe

Elsker sin nye rolle

Richard har fundet ro i sin nye rolle som alenefar. Ja, faktisk elsker han at vågne op hver morgen sammen med hende.

- Hun smiler, når jeg kigger på hende. Hun er min bedste ven og min lille skygge. Jeg taler med hende om alt. Jeg ved, hun ikke forstår særlig meget endnu, men det kommer hun til, siger han.

Han håber, at han en dag kan forklare sin lille pige, hvor hendes mor blev af, på en måde, hun så ikke bliver vred på moren.