Brev til Anne-Marie Østersø: Min søster flygter fra sit misbrug

Jydens har forgæves forsøgt at hjælpe sin søster, der er alkoholiker, men ikke vil erkende sit misbrug. Jyden frygter, at søsteren ender med at drikke sig ihjel, og hun vil vide, hvordan hun bedst kan hjælpe. Læs clairvoyante Anne-Maries råd her ...

Hej Anne-Marie
Jeg skriver til dig, fordi jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal gøre. Min søster har et stort misbrug af alkohol, og vi i familien har prøvet at hjælpe hende. Hun er 53 år, og jeg er 60 og har nok altid passet på hende.

Flytter til Bornholm

Vi har prøvet at overtale hende til at få hjælp, men det vil hun ikke. Hun mener ikke, at hun har et problem. Nu har hun meldt ud, at hun vil flytte til Bornholm. Vi bor i Jylland. I familien har vi altid elsket Bornholm og har holdt mange ferier på klippeøen, så jeg kan på en måde godt forstå hende. Men selv om det kan være en ny start for hende, er jeg bange for, at hun får det værre og ender med at drikke sig ihjel.
Hun har arvet mange penge fra sin mand, og derfor har hun ikke økonomiske problemer og kan gøre, hvad hun vil.
Hvad skal jeg gøre for at hjælpe hende? Og kan jeg overhovedet hjælpe? Hun har ingen børn.

Kærlig hilsen Jyden

LÆS OGSÅ: Min dejlige mor drak sig ihjel

Hun skal bearbejde sorgen

Kære Jyde
Hvor er det trist med din søster. Er misbruget blevet værre efter hendes mands død? Det tror jeg. Hun har ikke fået den nødvendige hjælp til at komme gennem sorgen.
At flytte til Bornholm kan være en ny start for hende, men jeg fornemmer også, at hun flytter væk fra jer for at undgå, at I følger med i hendes misbrug. Der er dog kun en, der kan hjælpe hende, og det er hende selv. Hvis ikke hun vil tage mod hjælp, kan I ikke gøre meget.
Og måske kan forandringen alligevel være en fordel, hvis hun får nye venner. Måske vil der være en af dem, der kan råbe hende op. Lad os håbe det.
Jeg forstår din frustration, men jeg tror, du bliver nødt til at se i øjnene, at din søster er et voksent menneske, og at hun kan gøre, hvad hun vil. Det kan dog være, du selv har brug for at få bearbejdet din søsters misbrug, og jeg vil anbefale dig at tale med andre, som er pårørende til en alkoholiker.
Jeg vil virkelig ønske, at jeg havde en løsning, men desværre er det din søster, som skal erkende sit misbrug. Når hun indser det, vil der være håb, og jeg er sikker på, at du vil være den første til at hjælpe hende. Jeg ønsker jer alt det bedste.
Kram og kærlige tanker fra Anne-Marie