Brev til Mimi: Grim gave fra svigermor

Musse har fået en gave af sin svigermor, som hun absolut ikke bryder sig om: Akvareller malet af svigermor selv. Kan Musse være bekendt at nægte at hænge billederne op? Mimi er ikke i tvivl. Hvad mener du? 

Kære Mimi
Min søde svigermor gik på pension for halvandet år siden. Det har været godt for hende, ikke mindst fordi hun i slutningen af sit arbejdsliv var sygemeldt med stress et par gange. Hun er stadig lidt skrøbelig, men har heldigvis kastet sig over gode fritidsinteresser, blandt andet akvarelmaling.

Han vil ikke såre sin mor

Og her kommer problemet: Min mand og jeg har lige fejret kobberbryllup, og gaven fra hende var to akvareller, fint sat i glas og ramme. Gæsterne beundrede dem, men det var altså – undskyld, jeg siger det – af ren høflighed.

Akvarellerne er amatøragtige og forestiller blomster i pastelfarver, og de passer på ingen måde ind i vores indretning.

Min mand synes, vi skal hænge dem op og lade være med at kigge på dem. Han indrømmer også, det er amatørarbejde, men han vil nødig såre sin mor.

Det vil være svært at finde en mindre fremtrædende plads i vores hjem, medmindre de ligefrem skal gemmes væk på gæsteværelset, og det vil helt sikkert heller ikke falde i god jord hos svigermor.

Skal jeg finde mig i at have dem hængende? Eller har du en anden løsning?
Bedste hilsner Musse

Op med billederne

Kære Musse
Jeg ved ikke, om det er en god løsning, jeg kan tilbyde, men jeg ser kun en mulighed: Op med de billeder!

Vi indretter vel vores hjem med personlige ting, der har betydning for os? Og en kærlig tanke fra et andet menneske har betydning og hjælper med til at forbinde os til hinanden. Det kommer før smagfulde idéer om boligindretning.

Du skriver selv, at du har en sød svigermor, og hensynet til hende må komme i første række. Det er tanken, der tæller, ikke den såkaldt gode smag. Så blæs på de fine boligblade og op med akvarellerne fra din søde svigermor.

Kærligt talt Mimi