En læser fortæller: Min time i drømmeland

Straks er jeg igen 24 år og ligger på en strand i Indonesien.

Blide toner og smukt skyggespil

I 2002 var jeg 24 år, og sammen med min daværende kæreste besøgte jeg Bali og flere af de omliggende øer. Efter en spændende rundrejse på øen Lombok lakkede ferien mod enden, og de sidste dage tilbragte vi på et resort ved kysten.

Den allersidste dag bookede jeg en times massage, og en lille indonesisk kvinde i en farvestrålende kjole viste mig gennem resortets have og ned til et anneks på stranden. Det bestod af et enkelt, hvidmalet rum, mens skodderne af træ var malet i en mørk farve.

Midt i rummet stod en massagebriks, og fra en usynlig højttaler lød blide toner, hvilket skabte en meditativ stemning i rummet. I et hjørne af loftet hang en drømmefanger af sejlgarn, fjer og strandskaller, som lydløst bevægede sig i brisen fra haven og skabte smukt skyggespil på den hvide væg.

Da jeg lagde mig på briksen, hørte jeg lyden af bølgernes blide rullen mod stranden udenfor. Aldrig havde jeg oplevet noget så afslappende, og massøren var fantastisk til sit arbejde.

Et stærkt minde

For mig blev det en time i drømmeland, og det står stadig som et af mine stærkeste minder fra en ferie med utallige indtryk for både øjne og smagsløg.

Nogle af oplevelserne fra denne rejse husker jeg stadig tydeligt, mens andre med tiden er forsvundet eller erstattet af indtryk fra andre dejlige destinationer, jeg har været så heldig at besøge. Men min time på massagebriksen satte sig fast i min hukommelse.

I dag har jeg stillesiddende arbejde på et kontor foran en computer, hvilket kan give mig spændinger i skuldre og nakke. Når de bliver for voldsomme, har jeg en aftale med en mobil massør. Jeg ringer blot efter hende, og så får jeg en times selvforkælelse.

Det føles nærmest som en slags ud af kroppen-oplevelse, for så snart jeg lægger mig på hendes briks og hører de afslappende toner fra musikken, som jeg altid har sat på, er jeg igen en ung kvinde på 24 år på en strand i Indonesien, fri som fuglen og med livet foran mig.

Jeg synes endda, at jeg kan høre bølgerne på stranden, mens jeg drømmer mig væk fra hverdag og bekymringer.

Hvor var det heldigt, at jeg dengang valgte at bruge en af feriens sidste timer og de sidste af rejsens lommepenge på den times massage.

Send din egen historie til [email protected] – vi garanterer anonymitet.