En læser fortæller: Han er styret af jalousi

Det er meget sødt, at David er så jaloux, men det er også besværligt. Nu er jeg begyndt at lyve for at undgå alle hans spørgsmål…

 

Han er min store drøm

18. august 2017

Jeg skal på date i aften, og jeg er lidt nervøs. Selv om jeg har været på en del dates her i sommer, bliver jeg aldrig helt afslappet. Ham her, David, virker sød og lækker, men billedet kan selvfølgelig snyde. Det er faren ved at netdate – man ved aldrig, hvem man møder. 

19. august 2017

Jeg blev ikke snydt. Faktisk er jeg stadig overvældet over, at jeg har været på date med sådan en skøn, sjov og begavet mand. Vi skulle bare mødes til et glas vin, men det endte med, at han inviterede på middag, og vi blev nærmest smidt ud af restauranten til sidst, fordi vi talte så meget. Det bedste er, at han allerede har sendt en sms til mig og spurgt, om jeg har lyst til at gå en tur i morgen. 

27. august 2017

Det går virkelig stærkt. Siden vores gåtur har David og jeg været sammen næsten hver dag. Han er alt det, jeg har drømt om. I mit 27-årige liv har jeg aldrig før mødt en mand som ham. Jeg når slet ikke at blive usikker på ham, for han sender hele tiden små, søde sms’er. Måske er det universets præmie for at have overlevet så mange håbløse mænd. 

10. september 2017

David og jeg havde snakken om gamle kærester i går. Han fortalte, at han har haft tre seriøse kærester og derudover været i seng med fire kvinder. Jeg tænkte, at jeg hellere måtte holde lidt igen med, hvor mange jeg har været i seng med. Det er ikke, fordi jeg har væltet mig i fyre, men jeg har mere eller mindre været single i fem år, så selvfølgelig har jeg været sammen med nogle stykker. I hvert fald flere end syv. 

Derfor sagde jeg, at jeg havde haft to seriøse kærester og været sammen med fem. David så helt forkert ud i hovedet og begyndte at spørge indgående til dem. Jeg forsøgte at tale om noget andet, men han blev ved. Det var faktisk lidt ubehageligt. 

19. september 2017

Jeg troede, at David havde glemt alt om mændene i mit liv, for han har ikke nævnt det siden vores snak, men i går aftes spurgte han pludselig, om jeg havde haft god sex med dem alle. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle svare, så jeg skyndte mig at sige, at jeg aldrig havde været sammen med en så fantastisk mand som ham. Det svar lod til at gøre ham glad, og så talte vi ikke mere om det. 

14. oktober 2017

Min lillebror og hans bedste ven, Jeppe, holder 30-års fødselsdag i aften, og jeg skal have David med. Udover at det er skønt at slippe for at komme alene, glæder jeg mig meget til at vise min dejlige kæreste frem. 

Læs også: Jeg var fanget i en gældsfælde

Vi skændtes efter festen

15. oktober 2017

Det var virkelig en underlig aften. David, der ellers virker så selvsikker, talte næsten ikke med andre end mig. Jeg prøvede flere gange at præsentere ham for andre, men det virkede, som om han ikke havde lyst til at møde nye folk, så jeg fik næsten ikke talt med nogen. Jeg elsker at danse, men fik heller ikke danset ret meget, for det gad David ikke. 
Jeg dansede lidt med Jeppe, men David sad hele tiden og stirrede på os, og han smilede ikke.  

17. oktober 2017

Jeg har haft mit første rigtige skænderi med David. Vi havde ikke set hinanden siden festen, og jeg havde glædet mig til at se ham. Jeg tænkte, at jeg ikke ville tale om festen, for han havde sikkert bare haft en dårlig dag og ikke orket at møde nye mennesker. 

David begyndte straks at udspørge mig om Jeppe, og hvis ikke det var, fordi han var så sammenbidt, havde det nærmest været komisk. Jeg kendt Jeppe, siden han gik med ble, og der har aldrig været antydningen af romantik mellem os. 

Det forstod David bare ikke. – Hvorfor var du så ude og danse med ham? blev han ved med at spørge, og til sidst blev jeg sur, og så kom vi op at skændes. 

30. oktober 2017

Vi er blevet gode venner igen. David kom med blomster og undskyldte, at han var gået over stregen, men jeg ved ikke helt, om han mente det. Da jeg forleden dag nævnte, at jeg skulle mødes med nogle gamle venner fra folkeskolen, blev han igen helt underlig og spurgte i detaljer om, hvem de var. Det var lige før, jeg fortrød, at jeg havde nævnt det. 

14. november 2017

På den ene side er det meget sødt, at David er lidt jaloux, for det viser, at han har følelser for mig, men det er også lidt anstrengende, at vi ikke kan se en film sammen, før han begynder at spørge, om jeg synes, helten er lækker. Det er helte jo oftest, men jeg svarer hver gang, at den skuespiller slet ikke er min type. Jeg bryder mig ikke om at lyve, men jeg har efterhånden fundet ud af, at det er lettest, ellers ender vi i en lang, tåbelig diskussion. 

25. november 2017

Jeg er begyndt at undgå situationer, som kan gøre David jaloux. Jeg ”glemmer” at fortælle, hvis jeg skal se nogle af mine mandlige venner, for han er sikker på, at jeg er vild med dem. Det er så frustrerende, for det er jo ham, jeg er vild med.  

14. december 2017

Jeg skal til julefrokost med arbejdet i morgen, men jeg har slet ikke lyst til at tage med. David har allerede spurgt så meget om, hvad jeg skal have på, hvem jeg skal sidde ved siden af, og om der er dans. Jeg har sagt til ham, at jeg går tidligt, så vi kan mødes bagefter, men han bliver ved. Flere gange har jeg prøvet at fortælle ham, at jeg er ked af, han er så mistroisk, men han lytter ikke. 

16. december 2017 

Julefrokosten var slet ikke sjov. Selv om David ikke var med, lagde jeg så meget en dæmper på mig selv, at der var flere, der spurgte, om der var noget i vejen. David sendte nok 50 sms’er i løbet af julefrokosten, og han ringede også, da jeg ikke var hurtig nok til at svare. 

Jeg overvejede at slukke for mobilen, men det ville nok bare gøre det endnu værre. 

25. december 2017

Jeg fik den smukkeste halskæde af David i julegave, og han havde skrevet sådan et sødt kort. Han er virkelig den bedste kæreste. 

 

Han bliver aldrig tilfreds

2. januar 2018

Jeg er allerede træt af 2018. Nytårsaften endte med et kæmpe skænderi mellem David og mig, mens alle de andre skålede og skød raketter af. Jeg talte ellers næsten ikke med andre end ham og ignorerede de fyre, der prøvede at tale med mig. Alligevel flippede David helt ud og påstod, at jeg havde flirtet med min bordherre under middagen, selv om jeg knap nok talte med ham. 

7. februar 2018

Jeg er ikke længere i tvivl om, at David er sygeligt jaloux. Når jeg er ude med mine veninder, vil han have, at jeg sender et billede, så han kan se, hvor jeg er henne og med hvem. Jeg tør ikke engang mødes med mine drengevenner i smug mere. David bliver så vred, hvis han finder ud af det. Han kan råbe og skælde ud i timevis, mens han spørger og spørger. Jeg har prøvet at tale med ham om hans jalousi, men han mener ikke, at han er mere jaloux end andre, og hvis han er det, er det min skyld. 

27. februar 2018

Jeg tænker på at gå fra David, men jeg elsker ham jo. I stedet bliver jeg ved med at bilde mig selv ind, at det hele nok skal blive bedre, hvis bare David kunne få noget hjælp. Men det vil han ikke høre tale om. Han er i hvert fald ikke skør, og det er mig, der ser spøgelser. 

11. marts 2018

Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre. Der skal ingenting til, før David bliver jaloux. Lige meget hvor meget jeg lægger bånd på mig selv, bliver han aldrig tilfreds. Selv om jeg sad i et mørkt rum uden vinduer, ville han stadig ønske at kontrollere mine tanker. 

2. april 2018

Okay, det her er underligt. I går ville min bror og Jeppe kigge forbi, og jeg var vildt nervøs for at sige det til David. Han svarede bare, at det lød hyggeligt.

8. april 2018

David har utroligt travlt for tiden og virker ret uinteresseret i, hvad jeg laver. Der er ikke noget med at ringe og tjekke, når jeg er ude. Ingen fotos og intet forhør. Så mærkeligt. 

20. april 2018

Jeg tror, David har mødt en anden. Simpelthen. Ellers giver det ikke mening, at han pludselig ikke længere er jaloux. 

2. maj 2018

Jeg har konfronteret David med min mistanke, men han benægter alt og kalder mig sygeligt jaloux. Mig? Det er næsten komisk, hvis det ikke var så tragisk. 

18. maj 2018

Så sprang bomben. David har mødt en anden. Jeg er så vred, at jeg kunne tude. Her har han beskyldt mig for at have travlt med andre, og så har han selv været utro. Han har løjet om det, og hvis ikke jeg havde fundet en fremmed bh i hans seng, havde han måske slet ikke sagt noget. 

31. maj 2018

Jeg forsøger at komme mig over David. Jeg var virkelig forelsket i ham, og vores brud er hårdt, men et eller andet sted er jeg også lettet over, at det er overstået. Der går nok et stykke tid, før jeg skal på netdating igen.