Jeg blev snydt for en Iphone

19-årige Katja Kvistgaard troede, at han var en flink fyr. Men Kenneth hed slet ikke Kenneth, og han sendte hende aldrig den Iphone, hun købte over nettet.

Katja Kvistgaard måtte en overgang nøjes med en gammel Nokia, fordi hun aldrig fik den Iphone hun købte af en "sød" fyr på nettet. 

Morten Nøhr Mortensen

Den 19-årige gymnasieelev Katja Kvistgaard fra Assentoft ærgrer sig. Hun synes nemlig, at hun var både forsigtig og fornuftig, da hun faldt over et godt tilbud på en brugt Iphone 5s. Men fyren i facebook-gruppen viste sig at være en svindler. Hans navn var falsk. Men pengene fra Katjas konto var ægte. Desværre så hun hverken telefon eller fik sin penge tilbage. 

-Det er bare træls. Jeg føler mig virkelig snydt, selvom jeg synes, at jeg gjorde, hvad jeg kunne for at tjekke sælgeren. Nu bagefter kan jeg godt se, at det nok i sidste ende var mig, der var lidt naiv, lyder det ærligt fra Katja. 

Fandt Kenneht på nettet

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du dit barns første mobil

Som gymnasieelev var det småt med pengene. Men en Iphone var en nødvendighed. Så Katja søgte på nettet efter en brugt. I en facebook-gruppe med Iphones til salg, fandt hun Kenneth. Han havde en Iphone 5s til salg for 2000 kroner. Efter en hård forhandling fik Katja prisen ned på 1850. 

Men herefter viste problemerne sig. 

- Jeg ville jo selvfølgelig gerne mødes med ham for at være sikker. Se telefonen. Men han skulle hele tiden noget. Han havde ikke tid. Han var på arbejde. Der var alle mulig undskyldninger. Men han gav mig sin adresse og virkede egentlig meget sød, fortæller Katja.

Men der var andre ting. De fotos han viste af telefonen afslørede, at det var en Iphone 5 og ikke en 5s. 

Lavede en aftale

LÆS OGSÅ: Sig nej til svigermors fede mad

Katja indgik dog til sidst en aftale alligevel. Han skulle sende telefonen med posten. De aftalte dog, at Katja skulle nøjes med at overføre 1000 kroner. Når hun så fik telefonen, skulle hun betale de sidste 850. 

Desværre kom telefonen aldrig. Og foreløbig er de 1000 kroner Katja overførte via Mobile Pay forduftet. 

- Jeg er så ærgerlig over det. Og jeg kan kun give det råd til andre, at hvis sælgeren ikke vil mødes, så drop handlen. Så er risikoen for svindel alt for stor, siger Katja. 

Nu har hun anmeldt sagen til politiet. Og endda selv opsporet mandens virkelig identitet og adresse ved at kontakte nogle af hans facebook-venner. I dag er ”Kenneths” facebook-profil slettet. Og hans telefon er død.

Læs mere om svindel på nettet i Ude og Hjemme, der udkommer onsdag den 20. januar 2016

Få råd til lidt mere, med en rabatkode til Conrad Elektronik er der store besparelser på lige det du ønsker dig – Find den her rabatkode conrad elektronik