Annonce

Giv dit barn dansk frugt og grønt med i madpakken

Der er langt færre pesticider i frugt og grønt fra Danmark. Vælg derfor dansk frugt og grønt til din familie. Det er sund fornuft.

Vidste du for eksempel, at udenlandske tomater indeholder helt op til 19 forskellige slags pesticider, hvorimod almindelige danske tomater højst kan indeholde rester af tre slags sprøjtemidler? Så allerede her kan du gøre en stor forskel ved at købe dem med det danske flag på emballagen. 

Læs mere på www.osdergro.dk

Spis efter årstiden

Gør det til en god vane at udnytte årstidens frugter og grøntsager. Husk på, at de danskproducerede ikke har været udsatte for lang transporttid. Og når vejen er kortere fra jord til bord, får du dermed friskere varer. Skær evt. frugt og grønt til madkassen ud i sjove faconer eller mundrette bidder, som gør dem nemmere for dit barn at spise. Du kan også sætte frugt på spyd, som plejer at være et børne-hit. Husk også at skylle alle frugter og grøntsager med vand, for når du gør det, forsvinder rester af evt. pesticider og jordbakterier. 

Der er endnu flere fordele

Når du vælger dansk frugt og grønt, er du også sikker på, at hygiejnen er god, for danske gartnere har nemlig særlige krav til både hygiejne og miljø. Så støt op om de danske gartnere, hvor mange af dem bruger nyttedyr for at minimere brugen af sprøjtegift.