Tv-lægens brevkasse: Flimren i hjertet forsvandt

Hjerteflimmer kan behandles med en varmebehandling. En læser skriver, at hun ikke siden har været plaget af rytmeforstyrrelsen og fortryder, at hun ikke fik den operation foretaget for flere år siden.

Jette har haft hjerteflimmer i mange år, men ikke så ofte, skriver hun til tv-lægen Peter Qvortrup Gejsling. I 2015 begyndte hun at få det cirka hver anden dag i 12-15 timer ad gangen, og derfor blev hun tilbudt ”varmebehandling” via lysken. Det er en behandling, hvor man fører en wire op og brænder dele af hjertets ledningssystem. Ingen smerter Det foregik på Odense Universitetshospital, og det var kun i lokalbedøvelse, men hun mærkede stort set intet. Det bliver meget varmt der, hvor man ”brænder”, men det er kun i få sekunder ad gangen. Det er ubehageligt, men hun fik beroligende og smertestillende medicin, så snart hun ville have det.

- Første gang varede indgrebet godt tre timer det tager som regel mellem tre-fem – men det hjalp desværre ikke, så jeg måtte på den igen fire måneder efter. Siden har jeg ikke haft hjerteflimmer, og jeg er helt pillefri nu. Det tog  for øvrigt kun en lille time anden gang.  Jeg fortryder, at jeg ikke gjorde det for længe siden, skriver Jette til tv-lægen Peter Qvortrup Gejsling.

Læs også: Tv-lægen: Uenige om homoseksualitet

Kære Jette
Tak for din betænksomme historie, som jeg skynder mig at bringe, så dine erfaringer kan komme videre. Din beretning handler om hjerterytmeforstyrrelser, men igennem årene har jeg fået mange breve fra læsere med andre lidelser, der også skriver, at de skulle have sagt ja til en operation mange år tidligere. Vi vil helst slippe for en operation, hvis vi kan, og det kan der være megen sund fornuft i. Men det er dejligt at læse, når et menneske er kommet godt videre i trygge hænder.
De allerbedste hilsner Peter

 

Læs flere breve fra læserne til tv-lægen Peter Qvortrup Gejsling i Ude og Hjemme