Venner og kollegaer mindes Elisabeth Gjerluff Nielsen

Elisabeth Gjerluff Nielsen er mandag død efter kort tids sygdom. Nu hyldes hun af venner, kollegaer og fans.

Mandag gik sanger og forfatter Elisabeth Gjerluff Nielsen bort efter kort tids sygdom. Hun blev 65 år gammel.

Det oplyser hendes to døtre, Rosa Marie Gjerluff Nyholm og Barbara Gjerluff Nyholm, i en mail til Ritzau.

- Hun sov stille ind, omgivet af sin familie. Æret være hendes minde, skriver døtrene, der ikke ikke kommer nærmere ind på dødsårsagen.

Den folkekære sanger og forfatter blev født i Skjern i Vestjylland i 1957. Hun blev offentligt kendt i 1980’erne som sanger i bandet Voxpop, der står bag nummeret ”Blå mandag”.

I 1984 valgte hun at forfølge en solokarriere, der blev kickstartet med albummet ”Elisabeth”, som blandt andet indeholdt hittet ”En sømand som dig”.

Elisabeth er også kendt for sine sangtekster. Hun skrev blandt andet ”Jeg vil la’ lyset brænde” til Ray Dee Ohh og ”Den lille løgn” til Sanne Salomonsen.

Også blandt børn blev kun populær med sange som ”I en skov en hytte lå” på albummet ”Hej Frede” fra 1996 og ”Heksemutter” på albummet ”Åh abe! Greatest” fra 1999.

Svært forhold til familien

I 2019 udgav hun erindringsbogen ”Store børn”, hvor hun beskriver sit svære forhold til sine søskende. Herunder brødrene Jens G. Nielsen og Peter A. G. Nielsen, der er kendt fra rockgruppen Gnags.

Efter forældrenes død for 25 år siden, fulgte der et tungt ansvar. Nu var det hende og hendes  søskende, der skulle samle familien og videreføre traditionerne. Men det var svært for de fire søskende fra Skjern.

- Det var ikke fordi, vi skændtes om arv eller noget som helst i den stil. Overhovedet ikke. Vi opførte os pænt og ordentligt, men vi havde så svært ved at vise følelser sammen, så vi var ikke fælles om at sørge og være kede af det. Vi fjernede os fra hinanden, fortalte Elisabeth til Ude og Hjemme i forbindelse med bogudgivelsen.

Ifølge Elisabeth endte det med, at hun og broren Peter A.G. kun så hinanden, når de tilfældigvis mødtes på gaden i København, selvom de kun boede ti minutters gang fra hinanden.

Hyldes på nettet

Efter sin død mandag den 24. oktober 2022 er Elisabeth blevet hyldet af venner, kollegaer og fans, der udtrykker deres sorg, kærlighed og beundring.

Thomas Helmig er blandt dem, der mindes hende på Facebook:

Også hendes mangeårige sangskriver-kollega Poul Halberg har lagt et billede op, hvor han slutter med ordene: ”Vi Lader Lyset Brænde for dig forever”.

Puk Elgård er blandt dem, der mindes Elisabeths musik med hjertevarme. På Instagram har hun lagt et billede op af sangerens første soloalbum med teksten: ”Det her album er nok et af dem jeg har spillet mest i mit liv. Nu er Elisabeth her ikke mere. Rest i power og tak for soundtrack til min ungdom og mit voksne liv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Puk ☀️ (@puk_elgard)