Livsstil

Billedet hyldes for at nedbryde tabu

26. august 2015 af Joan Andersen. Foto: Helen Aller
Billedet førte til heftig debat på facebook, hvor det blev kommenteret over 28.000 gange, delt knap 60.000 gange og liket mere end 200.000 gange. Moren ville blot have billedet for at vise, at hendes største frygt endte med at redde begge deres liv.

Den engelske fotograf Helen Aller mødte moren, inden hun fødte. Moren fortalte, hvor bange hun var for at skulle ende med at føde ved kejsersnit. Hendes frygt blev til virkelighed.

- Hun bad mig komme over og tage netop dét billede for at vise, at hendes største frygt endte med at redde begge deres liv, fortæller Helen Aller til Huffington Post.

Fotografen publicerede billedet på facebook den 11. august, og så gik det ellers amok. Mange internationale medier tog historien op, og hun blev rost for at skabe fokus på et tabuiseret emne.

Læs også: Frygtede at miste tvillinger: Angsten overskyggede alt

Billedet blev slettet

Helen Aller lagde blot billedet op blandt alle hendes andre flotte billeder af nyfødte, bryllupper, børn og gravide. Hun var meget overrasket over den store interesse.

- Jeg havde aldrig drømt om, at mit billede ville få så meget opmærksom over hele verden, skriver hun på din facebook-profil.

Billedet blev liket mere end 200.000 gange, delt 60.000 gange og kommenteret både positivt og negativt af mere end 28.000 mennesker fra hele verden – men pludselig var billedet slettet.

Læs også og se videoen: Fødte alt for tidligt: Jeg troede, min datter var død

Fotografen protesterer

- Enhver fødsel er unik, de er alle smukke. Der er intet mere uskyldig end en mor og hendes nyfødte barn, skriver hun og undrer sig over, at facebook har slettet billedet, for de har vurderet det og kommet frem til, at det ikke er stødende.

Derfor har hun postet billedet på sin profil igen. Du kan se det her.

Fotografen har tilmed lanceret en protest-kampagne mod facebooks censur, hvor hun opfordre folk til at dele billedet og andre billeder af, hvad det vil sige at være mor – herunder amning, løs maveskind, fødsler og helt naturlige babyer. Brug hashtag'et #fbstopcensoringmotherhood.

Læs også: Jeg fik min fødsel igen

Sponsoreret indhold