Fredag d. 2. marts 2012 - af Kim Gravenhorst. Foto: Jacob Ljørring.
Spinattærte med feta
Skøn spinattærte med feta og muskat.

Ingredienser til spinattærte:
4 personer
Tærtedej
75 g koldt smør
1 tsk. salt
100 g fuldkornsspelt
100 g mel
3 spsk. koldt vand
Olie til tærteformen
Fyld:
400 g optøet spinat
1 hakket løg
2 hakkede fed hvidløg
4 spsk. olie
3 æg
2 dl fromage frais 9 %
¼ tsk. revet muskat
Salt og peber
150 g smuldret feta
Fremgangsmåde:
Tærtedej:
Ælt smørret sammen med salt, spelt og mel, til det er helt smuldret.
Saml dejen med koldt vand og lad den hvile i en halv time i køleskabet.
Smør en tærteform med olie og beklæd formen med dejen.
Fyld evt. tørrede ærter ud over tærtebunden, så den holder faconen under forbagningen.
Forbag tærtebunden i 15 min. ved 180°, og fjern derpå ærterne.
Fyld:
Pres vandet af spinaten og hak den groft.
Svits løg og hvidløg i olien og hæld det over i en skål sammen med spinat, æg, fromage frais og krydderier.
Rør det sammen og hæld fyldet i tærtebunden.
Strø fetaen over og bag tærten i ovnen ved 180° i ca. 35 min., til massen er stivnet.