Spinattærte med feta

Skøn spinattærte med feta og muskat.

Foto: Jacob Ljørring

4 personer

Det skal du bruge:
Tærtedej
75 g koldt smør
1 tsk. salt
100 g fuldkornsspelt
100 g mel
3 spsk. koldt vand
Olie til tærteformen

Lav lækker coleslaw

Fyld
400 g optøet spinat
1 hakket løg
2 hakkede fed hvidløg
4 spsk. olie
3 æg
2 dl fromage frais 9 %
¼ tsk. revet muskat
Salt og peber
150 g smuldret feta

Sådan gør du:
Tærtedej: Ælt smørret sammen med salt, spelt og mel, til det er helt smuldret. Saml dejen med koldt vand og lad den hvile i en halv time i køleskabet. Smør en tærteform med olie og beklæd formen med dejen. Fyld evt. tørrede ærter ud over tærtebunden, så den holder faconen under forbagningen.Forbag tærtebunden i 15 min. ved 180°, og fjern derpå ærterne.

Fyld: Pres vandet af spinaten og hak den groft. Svits løg og hvidløg i olien og hæld det over i en skål sammen med spinat, æg, fromage frais og krydderier. Rør det sammen og hæld fyldet i tærtebunden. Strø fetaen over og bag tærten i ovnen ved 180° i ca. 35 min., til massen er stivnet.