Mandelhorn

16 stk.
Det skal du bruge:
Dej
20 g gær
1¼ dl fløde
1 spsk. sukker
125 g blødgjort smør
300 g mel
1 pisket æg til pensling
Perlesukker til drys
Fyld
125 g blødgjort smør
150 g sukker
100 g finthakkede eller malede mandler - gerne malet til mandelmel
Lav også lækre pistacietoppe
Sådan gør du:
Dej: Rør gæren ud i fløden, tilsæt sukker, smør og mel. Ælt dejen sammen. Tilsæt ikke mere mel end angivet - dejen skal være blød og kun akkurat slippe skålens sider.
Fyld: Bland smør, sukker og mandelmel til en jævn masse.
Horn: Tænd din ovn på 220°. Beklæd to bageplader med bagepapir. Del dejen i 4 lige store portioner og rul hver portion til en kugle. Drys et tyndt lag mel ud på dit køkkenbord, læg en kugle dej på bordet og drys en smule mel over dejen. Rul kuglen ud til en cirkel på ca. 25 cm i diameter. Skær cirklen ud i 4 dele og læg en lille spiseskefuld mandelfyld på hvert stykke dej - lidt inden for den brede ende.
Rul dejstykkerne sammen om fyldet fra den brede ende og tryk dejen lidt til i enderne, så mandelmassen ikke løber ud under bagningen. Gentag med de andre dejkugler. Læg 8 horn på hver bageplade, pensl med æg og drys med perlesukker. Lad mandelhornene hæve ½ time på et lunt sted og bag dem i ca. 12 min., eller til de er gyldne. Læg dem forsigtigt over på en rist til afkøling. Vent med at nyde en kage, til den er kølet helt af - da smager den bedst.