Roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat

Lækker roastbeef opskrift med tilbehør

4 pers.

Ingredienser til roastbeef opskrift med bagte kartofler og spidskålssalat

Ca. 800 g roastbeef
1 spsk. olie og 1 spsk. smør
Salt og peber

Bagte kartofler:

4-6 mellemstore kartofler
2 spsk. olie
½ tsk. paprika
Salt

Salat:

1 spidskål
250 g cremefraiche 18 %,
3 spsk. grovkornet sennep
1 tsk. sukker
Citronsaft
Salt
1 lille glas kapers, afdryppede og hakkede

PRØV OGSÅ: Oksefilet med sennepssauce

Fremgangsmåde

Bagte kartofler:

Skrub kartoflerne rene og skær dem i halve. Dup dem tørre, pensl skærefladen med olie og krydr med paprika. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ca. 40 min. Krydr med salt.

Roastbeef opskrift:

Kom stegen i kogende vand og kog den i 20 min. Tag den op og dup den tør. Steg derpå roastbeefen færdig i fedtstoffet på en pande, til den har en centrumtemperatur på 55°. Tag den af panden, krydr med salt og peber og lad den hvile i 10 min.

Salat:

Fjern de yderste blade på spidskålen. Skær kålen i kvarter og snit den fint. Rør cremefraiche, sennep og sukker sammen. Smag til med citronsaft og salt. Vend det hele sammen.

Tilberedningstid:

Ca. 55 min., heraf arbejdstid ca. 25 min.

PRØV OGSÅ: Oksekød i wok