Helstegt fyldt svinemørbrad

Serveret med champignoner og kartoffelmos

Foto: Martin Tanggaard

(2 voksne og 2 børn)
Tilberedningstid: Ca. 50 min., heraf arbejdstid ca. 40 min.

Det skal du bruge:
2 svinemørbrader
Ca. ¾ glas rød pesto
Peber
1 pk. serranoskinke i tynde skiver
2 spsk. olie

Champignoner:
600 g champignoner
Olie
Salt + peber
2 hakkede fed hvidløg
½ potte persille

Tilbehør:
1-1½ kg kartofler
Ca. 1 dl cremefraiche 18 %
3-4 spsk. smør
Salt + peber
½ potte hakket persille


Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200°.
Afpuds mørbraderne og lav et snit på langs i hver af dem uden at skære helt igennem. Fordel pesto i snittene og krydr med peber. Vikl serranoskinke omkring mørbraderne, brun dem hurtigt på alle sider i olien og læg dem derefter i et ovnfast fad.

Champignoner: Fjern stokken på champignonerne og rens hovederne. Læg hovederne i et smurt, ovnfast fad, dryp lidt olie i og krydr med salt og peber. Fordel derefter hvidløg og hakket persille i hovederne. Sæt både champignonfad og kødfad midt i den varme ovn i 20-25 min. Lad herefter kødet hvile i et par minutter.

Tilbehør: Skræl kartofl erne, skær dem i kvarter og kog dem møre. Hæld vandet fra og mos dem groft. Tilsæt cremefraiche og smør og smag til med salt og peber. Vend persille i.