Risotto med bacon

Skøn ret, let at lave.

Foto: Jacob Ljørring

4 personer

Det skal du bruge:
200 g grønne asparges
200 g bacon i tern
Olivenolie
1 hakket løg
3 hakkede fed hvidløg
200 g risottoris
2 dl hvidvin
1 spsk. sød chilisauce
15 cherrytomater skåret i halve
5 dl grøntsagsbouillon
50 g revet parmesanost

Prøv også fuldkornspizza


Prøv også farsfyldt peberfrugt
Sådan gør du:
Skær de tørre ender af aspargesene og kassér dem. Skær stænglerne i små stykker og gem hovederne til pynt. Giv hovederne et opkog i vand i 2-3 min. og stil dem til side. Steg baconen sprød i en gryde i lidt olie. Skru ned for varmen, når baconen er stegt, og lad aspargesstykker, løg og hvidløg stege med. Tilsæt risene, når løgene er klare, og lad dem svitse med i 1 minut.
Tilsæt hvidvin, chilisauce og halvdelen af cherrytomaterne. Rør i risene og tilsæt bouillonen lidt ad gangen, når risene har opsuget vinen. Lad risene suge bouillonen og fortsæt med at supplere med bouillon, til risene er møre. Tilsæt de sidste tomater, et par minutter før risene er færdige. Rør til slut parmesan i gryden og pynt ved servering med aspargeshoveder og lidt revet parmesan.