Søndag d. 9. november 2014 - af Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard
Havtorndessert i portionsglas
Syrlig og frisk dessert med havtorn panna-cotta og karamelchoolade - opskriften er fra Conditori La Glace

Opskrift på havtorndessert i portionsglas
6-8 portioner
Ingredienser til desserten
Karamelchokolade
50 g sukker 200 g fløde 150 g lys chokolade
Havtorn-panna cotta
2 dl fløde
2 dl havtornsaft
80 g sukker
2 gelatineblade
80 g flødeskum
Havtorngelé
2 dl havtornsaft
40 g sukker
10 g glukose
2 gelatineblade
PRØV OGSÅ: Brombær panna-cotta

Fremgangsmåde til desserten
Karamelchokolade: Varm sukkeret op i en gryde over middelstærk varme og smelt det. Når det smeltede sukker er blevet gyldenbrunt, tilsættes fløden. Når der er opnået en ensartet karamelfløde, tilsættes den hakkede lyse chokolade, som smeltes heri. Lad karamelchokoladecremen afkøle en smule og fordel den derpå i dessertglassene - vej eller mål cremen, så der bliver lige meget i hvert glas (f.eks. ½ dl pr. glas). Stil glassene på køl.
Havtorn-panna cotta: Varm fløde, saft og sukker op til ca. 75º og tilsæt så den udblødte gelatine. Lad panna cottaen køle af (den skal være kold, men stadig flydende). Vend flødeskum i, til cremen er ensartet. Fordel den i glassene med lige meget i hvert glas og stil atter glassene på køl.
Havtorngelé: Saft, sukker og glukose lunes op til 75°. Tilsæt udblødt gelatine. Lad geléen køle af, inden den forsigtigt hældes på som låg oven på panna cottaen. Desserten nydes iskold. Den er syrlig og frisk.
PRØV OGSÅ: Sarah Bernhardt fra La Glace
SE VIDEO: Mød chefkonditoren Lars Juul og hør historien om Conditori La Glace og få et par bagetip.
Årets top 10 kager


Jubilæumskage fra La Glace med makronbund, abrikosmarmelade, vaniljecreme og nougatflødeskum
Lars Juul, Conditori La Glace




Sarah Bernhardt-kager
Få opskriften på de lækre Sarah Bernhardt-kager fra La Glace her
Lars Juul, chefkonditor på La Glace, foto: Martin Tanggaard


Fødselsdagskage med sandkage og smørcreme
Klik her og få opskriften på denne flotte fødselsdagskage, kreeret af Annemette Voss fra Den store bagedyst.
Annemette Voss, foto: Jacob Ljørring




”En lille en til Kaffen”...
... det hedder denne sjove kage, der er formet som en kaffekop og har browniebund. Se opskriften her


Blødende chokoladekager
Små fine kager med masser af mørk chokolade - de har en sprød skorpe og skal være bløde i midten. Ummm... Prøv den her


Banankage
Denne lækre banankage med citron er perfekt til kaffehygge med veninder eller familie - se opskriften her




Himmerigskagen...
... er en super lækker kage med mandler og mørk chokolade - se opskriften her




James Price's jordbærtærte
James Prices skønne jordbærtærte er perfekt til en dansk sommerdag - find opskriften her


Moccalagkage
Den fantastiske lagkage med 3 chokolade-lagkagebunde er nr. 9 på listen - se opskriften her


Klassiske fastelavnsboller
Disse lækre fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj er nr. 10 på listen - se opskriften her










Kokos- og bananmuffins
Disse skønne kokos- og bananmuffins kan serveres for glutenallergikere. Få opskriften her!


Danmarkskage
Har du først smagt den, vil du ikke have andre kager end den! Få opskriften her!