Onsdag d. 13. juni 2012 - af Kim Gravenhorst
Hyldeblomst-parfait
Lav en lækker hyldeblomstparfait

4 portioner
Det skal du bruge:
1 blad husblas
1 dl hyldeblomstsirup (se opskrift)
½ dl pasteuriseret æggeblomme
4 spsk. sukker
½ l piskefløde
½ dl hasselnøddeflager
200 g jordbær
Sådan gør du:
Udblød husblassen i koldt vand og pres vandet af den. Varm siruppen lidt op, smelt husblassen heri og lad det blive koldt igen. Pisk æggeblomme og sukker, til det bliver tykt og hvidt. Pisk fløden til et ikke for tykt skum og vend dette i. Når siruppen er begyndt at stivne lidt, vendes den i flødeblandingen sammen med hasselnødder, og massen hældes i en passende form. Frys isen i mindst 6 timer. Servér den med jordbær og lidt hasselnøddeflager.