Gå til hovedindhold
< Tilbage til forsiden
  • Nyhedsbrev
  • Køb abonnement
  • Privatlivspolitik
Ude og Hjemme
  • Abonnement
  • Slank
    • Slankekure
      • Low Carb-kure
      • Proteinkure
      • Fastekure
      • Dukan Kuren
      • Gode slanketips
      • Forøg forbrænding
    • Motion og træning
      • Træningsøvelser
      • Motivation
    • Slankemad
      • Slankende madvarer
      • Sunde snacks
    • Helbred
      • Undgå sygdom
      • Vitaminer og helse
  • Skæbner
  • Spil
    • Indsend krydsordsløsninger
    • Konkurrencer
  • Familie
    • Hund
      • Søde hunde
      • Hundens sundhed
    • Kat
      • Sjove katte
    • Husmorråd
      • Forbrug
      • Gør det selv
  • Opskrifter
    • Kød
    • Fjerkræ
    • Fisk
    • Bagværk
    • Billige madplaner
    • Dessert og kage
    • Vegetaropskrifter
    • Supper
    • Tilbehør
  • Video
  • Sex og samliv
    • Sex
    • Parforhold
    • Dating
    • Utroskab
    • Podcast
  • Horoskop
    • Alle horoskoper
      • Vandmanden
      • Fiskene
      • Vædderen
      • Tyren
      • Tvillingerne
      • Krebsen
      • Løven
      • Jomfruen
      • Vægten
      • Skorpionen
      • Skytten
      • Stenbukken
    • Det overnaturlige
      • Clairvoyance
      • Drømmetydning
      • Horoskoper
      • Håndlæsning
      • Numerologi
      • Stjernetegn
      • Tarot
      • Stjernetegn
  • Forside
  • Opskrifter
  • sødt
  • desserter
  • Iskaffe med hasselnøddesirup

Iskaffe med hasselnøddesirup

Uhm! Ren forkælelse til dig, der er vild med kaffe

Mail Print

Torsdag d. 4. juli 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN

PrintPrint
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter
  • Del på Google+

Ingredienser til iskaffe med hasselnøddesirup

Tid: 35 minutter.
Frysetid uden ismaskine: Mindst 4 timer.
Antal: 6 portioner.

1 stor kande stærk stempelkaffe eller
6 espressoer
2½ dl piskefløde
En håndfuld mokkabønner

Vaniljeis:

1 vaniljestang
2½ dl sød- eller letmælk
2½ dl piskefløde
6 æggeblommer
150 g flormelis

Hasselnøddesirup:

100 g hasselnødder
2 dl ahornsirup

PRØV OGSÅ: Skovbæris med mandelkrokant

Fremgangsmåde til iskaffe med hasselnøddesirup

Vaniljeis: Flæk vaniljestangen. Opvarm mælk, fløde og den flækkede vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet. Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk, hvid æggemasse i en anden gryde. Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen. Hæld mælkeblandingen over æggemassen, mens du pisker med et piskeris. Opvarm cremen ved svag varme, til den tykner. Lad cremen afkøle. Når den er afkølet, kan du fryse den til is i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du gøre følgende: Hæld cremen i en metalskål, dæk den med film, og sæt den i fryseren. Efter 1 time tages cremen ud af fryseren. Pisk cremen igennem med en elpisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.

Hasselnøddesirup: Rist hasselnødderne i 6 minutter i en 200° varm ovn. Lad dem køle af og gnid hinderne af dem. Læg nødderne i et syltetøjsglas og hæld ahornsiruppen over. Luk glasset og ryst det godt, før du skal bruge siruppen.

Servering: Bryg en kande stærk kaffe, beregn 1 kop kaffe pr. person. Pisk fløden til skum. Hæld kaffe i et glas og læg en kugle is i glasset. Top med flødeskum og pynt med hasselnøddesirup og et par mokkabønner. Servér desserten, så snart du har lagt en kugle is i den varme kaffe.

PRØV OGSÅ: Milkshake med sommerbær

Relaterede Artikler

Pandekager med kakao

Vaniljeparfait

Hyldeblomstparfait

Hjemmelavet is med Daim og chokoladesauce

Læs mere om

  • isdesserter

Mest læste

  • Jeg bad min kollega om børn
  • Jeg elsker min utro eksmand
  • Midt i sorgen fandt jeg kærligheden igen
  • Brev til Anne-Marie Østersø: Hans børn føler sig snydt for arven
  • Julie mistede sin mand til Alzheimers: Jeg måtte slippe Bjørn

Relaterede artikler

Is-sandwich med chokoladeis og riskiks

Pære Belle Helene

Iskaffe med vaniljeis

Opskrift på bacon-is

Pandekager med kakao

Mest læste

  • Lækre smoothies: Få 8 forfriskende opskrifter på smoothies
  • Smoothie med jordbær og banan
  • Lagkage tiramisu
  • Islagkage
  • Moderne mormormad: Favoritter fra 50’erne og 60’erne

Seneste nyt

  • Derfor skal du tage stilling til organdonation
  • Amalie planlagde sin egen begravelse
  • Vær vågen: Katte skjuler smerte og sygdom
  • En læser fortæller: Mine herlige år som taxichauffør
  • Lad min datter leve

Hvis du ikke orker at lave din egen iskaffe, så find byens bedste iskaffe opskrift på Elle.dk

  • © Ude og Hjemme
  • Det handler om dig og mig
  • Annoncører
  • Disclaimer
  • Administrer samtykke
  • Til top

Besøg Allers andre hjemmesider

  • Aller.dk
  • Antik & Auktion
  • BILLED-BLADET
  • ELLE
  • Familie Journal
  • Femina
  • Gislev Rejser
  • IN
  • ISABELLAS
  • Kulturrejser Europa
  • Letliv
  • Mad & Bolig
  • Mama
  • Maries Ideer
  • Nilles Rejser
  • Nyhavn Rejser
  • Psykologi
  • Q
  • SE og HØR
  • SPIS BEDRE
  • Stjernegaard Rejser
  • SØNDAG
  • Ude og Hjemme
  • Vi Unge
  • Where2Go
  • Køb abonnement
  • Nyhedsbrev
  • Facebook

Aller Media A/S

Havneholmen 33

1561 København V

CVR.: 43325612

Tlf.: 72 34 20 00