Torsdag d. 4. juli 2013 - af Opskrifter og foto: Fra bøgerne DET SØDE KØKKEN
Iskaffe med hasselnøddesirup
Uhm! Ren forkælelse til dig, der er vild med kaffe

Ingredienser til iskaffe med hasselnøddesirup
Tid: 35 minutter.
Frysetid uden ismaskine: Mindst 4 timer.
Antal: 6 portioner.
1 stor kande stærk stempelkaffe eller
6 espressoer
2½ dl piskefløde
En håndfuld mokkabønner
Vaniljeis:
1 vaniljestang
2½ dl sød- eller letmælk
2½ dl piskefløde
6 æggeblommer
150 g flormelis
Hasselnøddesirup:
100 g hasselnødder
2 dl ahornsirup
PRØV OGSÅ: Skovbæris med mandelkrokant
Fremgangsmåde til iskaffe med hasselnøddesirup
Vaniljeis: Flæk vaniljestangen. Opvarm mælk, fløde og den flækkede vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet. Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk, hvid æggemasse i en anden gryde. Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen. Hæld mælkeblandingen over æggemassen, mens du pisker med et piskeris. Opvarm cremen ved svag varme, til den tykner. Lad cremen afkøle. Når den er afkølet, kan du fryse den til is i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du gøre følgende: Hæld cremen i en metalskål, dæk den med film, og sæt den i fryseren. Efter 1 time tages cremen ud af fryseren. Pisk cremen igennem med en elpisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.
Hasselnøddesirup: Rist hasselnødderne i 6 minutter i en 200° varm ovn. Lad dem køle af og gnid hinderne af dem. Læg nødderne i et syltetøjsglas og hæld ahornsiruppen over. Luk glasset og ryst det godt, før du skal bruge siruppen.
Servering: Bryg en kande stærk kaffe, beregn 1 kop kaffe pr. person. Pisk fløden til skum. Hæld kaffe i et glas og læg en kugle is i glasset. Top med flødeskum og pynt med hasselnøddesirup og et par mokkabønner. Servér desserten, så snart du har lagt en kugle is i den varme kaffe.
PRØV OGSÅ: Milkshake med sommerbær