Mandag d. 7. juni 2010 - af Pia Friis Andreassen
Jordbærparfait med chokoladesauce
Sød og sommerlig dessert

(4-6 personer)
Det skal du bruge
Parfait:
300 g jordbær
½ dl sukker
2 pasteuriserede æggeblommer
30 g flormelis
Kornene af ½ vaniljestang
3 dl piskefløde
Chokoladesauce:
1½ dl piskefløde
150 g hakket chokolade
Tilbehør:
Friske jordbær
Citronmelisse
Se mange gode opskrifter med rabarber her.
Sådan gør du
Bunde: Rør marcipan, sukker, hasselnødder og æggehvide sammen til en ensartet masse. Læg bagepapir på en bageplade og smør massen på i 16 runde klatter på 2-3 mm's tykkelse. Bag bundene ved 180° i 10-12 min.
Fyld: Pisk fløden til skum og vend den med kompotten. Saml bundene to og to med en god klat rabarberskum imellem og servér den evt. med lidt snittet rabarber i sukkerlage.